UA | RU
20 серпня 2020, 17:38

Нацполіція "тягне" ексвласника "Дельта Банку" Лагуна на допит: подробиці

Борги "Дельта Банку" перед Фондом гарантування вкладів фізосіб становлять понад 9 млрд грн
Борги "Дельта Банку" перед Фондом гарантування вкладів фізосіб становлять понад 9 млрд грн

Національна поліція 20 серпня направила ексвласнику "Дельта Банку" (знаходиться у стадії ліквідації) Миколі Лагуну повістку про виклик на допит.

Повістка опублікована на сайті Нацполіції, повідомляє RegioNews.

Лагуну необхідно 26 серпня прибути до Головного слідчого управління Нацполіції для вручення повідомлення про підозру в кримінальному провадженні, відкритому в березні 2015 року. Правоохоронці хочуть також допитати Лагуну як підозрюваного і вручити йому клопотання про обрання запобіжного заходу.

Відомо, що "Дельта Банк" був заснований в 2006 році. На початок 2015 року його власниками були Лагун (70,6%) і Cargill Financial Services International, Inc. (29,39%). На той момент банк займав четверте місце серед 158 банків, що діяли на той момент, за розміром активів. У жовтні 2015 року Нацбанк відкликав банківську ліцензію "Дельта Банку".

Станом на початок 2020 року борги "Дельта Банку" перед Фондом гарантування вкладів фізосіб становили майже 9 млрд грн, а перед Національним банком України – близько 5 млрд грн за кредитами рефінансування.

Нагадаємо, у травні 2015 року Генеральна прокуратура відкрила кримінальне провадження проти посадових осіб неплатоспроможного "Дельта Банку", власником якого є Микола Лагун.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики