UA | RU
22 травня 2023, 09:22

ЗСУ завдали 14 ударів по районах зосередження росіян, — Генштаб

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Куп’янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках протягом минулої доби відбулось 37 бойових зіткнень. ЗСУ завдали 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки рф

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Генеральний штаб ЗСУ.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна ситуація без суттєвих змін. На Сіверському та Слобожанському противник продовжує зберігати військову присутність у прикордонних з Україною районах, на деяких ділянках державного кордону діють ворожі диверсійно-розвідувальні групи.

На Куп’янському напрямку російські війська не припиняють спроб покращити тактичне положення, вели безуспішні наступальні дії в районі Масютівки. На Лиманському - наступали у бік Івано-Дар’ївки, успіху не мали.

На Бахмутському напрямку тривають бої за місто Бахмут. Крім того, окупанти намагалися відновити втрачені позиції південніше населеного пункту Іванівське та вели наступальні дії у напрямку Григорівки, успіху не мали.

На Авдіївському напрямку ворог вів безуспішні наступальні дії у напрямку Авдіївки та Первомайського. На Мар’їнському - підрозділи сил оборони продовжують відбиття атак в районі Мар’їнки.

На Шахтарському напрямку противник наступальних дій не проводив, задіяв авіацію для ударів поблизу Водяного, Вугледара, Пречистівки, Золотої Ниви та Великої Новосілки.

На Запорізькому та Херсонському напрямках противник обороняється та не припиняє знищувати інфраструктуру населених пунктів, що поряд з лінією бойового зіткнення.

Загалом протягом минулої доби армія РФ завдала шести ракетних та 52 авіаційних удари, здійснила 65 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та іншу цивільну інфраструктуру.

"Для ударів по українських містах Лиман, Слов’янськ та Костянтинівка, противник знову використав ЗРК С-300, які не є високоточною зброєю. Це ще раз підкреслює тактику терору з боку російської федерації. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається дуже високою", - наголосили в Генштабі.

Українська авіація за минулу добу завдала 14 ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки ворога, а також семи - по його зенітно-ракетних комплексах. Знищено три ворожих розвідувальних БпЛА різного типу, а також п'ять ударних.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили п'ять районів зосередження особового складу, два склади боєприпасів, три артилерійських підрозділи на вогневих позиціях, два пункти управління, станцію радіоелектронної боротьби, зенітно-ракетний комплекс та ще одну важливу ціль противника.

Нагадаємо, раніше заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомила, що ситуація в Бахмуті складна, проте українські захисники продовжують тримати оборону.




28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
Житель Тернопільщини добровільно віддав поліцейським арсенал зброї
28 березня 2024, 16:51
У Херсоні окупанти обстріляли таксі, загинув водій
28 березня 2024, 16:24
Двом жителям Сумщини винесли вироки за пошкодження об’єктів електроенергетики
28 березня 2024, 16:17
На Херсонщині росіяни з мінометів обстріляли поліцейських під час евакуації цивільних
28 березня 2024, 16:09
У Миколаєві на хабарі затримали чиновника Державної служби з питань праці
28 березня 2024, 15:46
Снайпери ССО показали, як нищать росіян на Авдіївському напрямку
28 березня 2024, 15:41
Суд зменшив розмір застави для Насірова
28 березня 2024, 15:33
На Херсонщині двоє чоловіків підірвалися на міні: один з них загинув
28 березня 2024, 15:17
Пожежа на Київщині: загинули жінка та дитина, ще дві дитини врятовані
28 березня 2024, 15:07
Знаходиться в розшуку за ухилення від мобілізації: у Хмельницькому ТЦК пояснили, чому заштовхали чоловіка в авто
28 березня 2024, 15:02