UA | RU
13 січня 2023, 09:03

ЗСУ відбили атаки ворога в районі 17 населених пунктів, — Генштаб

Фото: із відкритих джерел

Сили оборони Україні відбили атаки росіян у районах 17 населених пунктів Луганщини та Донеччини

Про це інформує RegioNews з посиланням на зведення Генштабу ЗСУ.

Так, противник завдав 5 ракетних ударів по Костянтинівці, Краматорську та Запоріжжю. Також окупанти здійснили 52 обстріли з РСЗВ та 18 авіаударів.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відобразили атаки окупантів у районах населених пунктів Стельмахівка, Макіївка та Білогорівка Луганської області та Спірне, Роздолівка, Сіль, Червона Гора, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Предтечине, Курдюмівка, Водяне, Невельське.

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямах ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено. Певні підрозділи збройних сил Білорусі та Росії продовжують виконувати завдання у прикордонних з Україною районах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках обстріляно райони населених пунктів Сеньківка та Карповичі Чернігівської області, Порохонь та Бачівськ Сумської області, а також Стрілка, Зелене, Тернова, Стариця, Огурцове, Гатище, Вовчанськ, Кавунівка та Рідкодуб.

На Куп'янському напрямку постраждали райони населених пунктів Дворічна, Західне, Сеньківка, Орлянка, Кислівка, Котлярівка, Колесниківка, Берестове, Богуславка, Іванівка Харківської області та Стельмахівка Луганської області.

На Лиманському напрямку ворог обстріляв Греківку, Макіївку, Невське, Червонопопівку та Діброву Луганської області.

На Бахмутському напрямку від вогню окупантів постраждали Спірне, Білогорівка, Роздолівка, Соледар, Червона Гора, Парасковіївка, Підгородне, Бахмут, Кліщіївка, Курдюмівка, Озарянівка, Дружба та Північне Донецької області.

На Авдіївському напрямку обстріляно Красногорівку, Авдіївку, Мар'їнку та Новомихайлівку.

На Новопавлівському напрямку вогневого впливу зазнали Вугледар, Пречистівка та Золота Нива Донецької області.

На Запорізькому напрямку ворог здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії районами населених пунктів Времівка та Вільне Поле, Гуляйполе, Залізничне, Гуляйпільське, Червоне, Чарівне, Білогір'я, Мала Токмачка.

На Херсонському напрямку мінометних та артилерійських обстрілів, зокрема, зазнали Антонівка та Херсон.

Російські окупанти продовжують чинити тиск на місцеве населення тимчасово захопленої території Херсонської області, які відмовляються співпрацювати з окупаційною владою, здійснюють будинкові обходи. До того ж загарбників непокоїть проукраїнська позиція громадян регіону, яка становить для них загрозу.

Авіація Сил оборони України минулої доби завдала 16 ударів по районах зосередження противника, а також 5 ударів по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Наші захисники збили ворожий літак Су-25 і безпілотний літальний апарат типу "Орлан-10".

Українські підрозділи ракетних військ та артилерії своєю чергою вразили 3 пункти управління, 12 районів зосередження живої сили та військової техніки противника, ворожий зенітний ракетний комплекс С-300, 3 склади боєприпасів, а також 3 інші важливі об'єкти ворога.

Нагадаємо, українські захисники знищили три склади боєприпасів та уразили три райони зосередження живої сили й військової техніки противника.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
ППО збила в районі Дніпра російську ракету
15 травня 2024, 14:41
РФ атакувала об'єкт інфраструктури в Дніпрі: загинули дві людини, є поранені
15 травня 2024, 14:29
У Києві СБУ викрила підпільний осередок одного з політичних проєктів Медведчука
15 травня 2024, 14:21
На Київщині горів приватний будинок: постраждав чоловік
15 травня 2024, 14:13
Під час тренувань загинув курсант одеської Військової академії, ДБР проводить розслідування
15 травня 2024, 14:03
Війська РФ протягом години обстрілювали Сумщину з артилерії: загинула жінка
15 травня 2024, 13:35
У Міноборони підтвердили, що піхотні групи росіян уже зайшли у Вовчанськ
15 травня 2024, 13:32
Росіяни вдарили по багатоповерхівці в Херсоні: відео наслідків обстрілу
15 травня 2024, 13:11
Росіяни обстріляли амбулаторію на Харківщині, є поранені
15 травня 2024, 13:10
Влада Сумщини запевняє, що наступу росіян у регіоні не буде, у ворога недостатньо сил
15 травня 2024, 12:47