UA | RU
29 березня 2024, 16:04

Скандальна колишня очільниця Слов'янська Неля Штепа змінила прізвище

Фото: Анна Соколова, Ґрати

Трива судовий розгляд справи скандальної колишньої міської голови Слов'янська Нелі Штепи. Також стало відомо, що вона змінила прізвище. Тепер вона не Штепа, а Супрун

Про це повідомляє RegioNews із посиланням на "Суспільне".

Про причини зміни прізвища наразі невідомо. Однак варто зауважити, що дівоче прізвище колишньої очільниці Слов'янська Литвин. Також відомо, що Неля Штепа була заміжня тричі. Останні її офіційні стосунки, про які було відомо громадськості, завершилися у 2013 році. Тоді вона зі скандалом розлучилася з молодшим від неї на 19 років Олексієм Артамоновим, який був її водієм та охоронцем. Рішення про розлучення Штепа ухвалила після того, як отримала фото з доказами подружньої зради чоловіка.

Речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко запевнив, що зміна прізвища не буде нести будь-яких наслідків під час судового розгляду справи. За його словами, зараз відбувається технічний процес розподілу справи.

"У зв’язку зі звільненням головуючої у справі судді Ольги Логвінової з посади судді, судом 26 лютого 2024 проведено новий автоматизований розподіл. Суду не вдалося створити склад суду для розгляду кримінального провадження, Голова Київського районного суду Полтави звернувся до Полтавського апеляційного суду із поданням про направлення кримінального провадження на розгляд до іншого суду", — уточнив Чубенко.

За результатами розгляду зазначеного клопотання Верховний суд відмовив у його задоволенні. Справу повернули до Полтави. А нового авторозподілу ще не було, оскільки справа не надійшла із суду до суду.

Справа Нелі Штепи

Справу проти Нелі Штепи у судах розглядають уже десятий рік. Колишню Слов'янську міську голову звинувачують у створенні терористичної організації та посяганні на територіальну цілісність України. За версією слідства, вона сприяла захопленню міста підтримуваними Росією бойовиками. Слов’янськ був захоплений з квітня по липень 2014 року.

Штепу затримали під час звільнення Слов’янська від терористів у липні 2014 року, її взяли під варту. У СІЗО вона провела три роки, потім рік — під домашнім арештом із електронним браслетом, до 2018 року.

У липні 2021 року Штепі обрали запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Ексочільниця Слов'янська подала заяву до Європейського суду з прав людини. В заяві вона позивалася проти України. 24 жовтня 2019 року ЄСПЛ постановив, що Україна має виплатити Штепі 2600 євро моральної компенсації та 1000 євро компенсації судових витрат.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності