UA | RU
13 вересня 2023, 11:12

До Умані вже приїхали 11 тисяч хасидів, ДСНС організувало цілодобове чергування

Фото: Facebook

В Умань на Черкащині прибули вже 11 тисяч прочан-хасидів. У місці паломництва цілодобово чергують зведені загони ДСНС

Як пише RegioNews, про це повідомив голова Уманської районної військової адміністрації Ігор Миклащук у коментарі "Укрінформу".

Зазначається, що наразі в місті очікують на 30 тисяч прочан-хасидів.

"Вже прибуло 11 тисяч хасидів. Загалом очікуємо до 30 тисяч прочан. В місті все гаразд, ніяких ексцесів не відбувається", - сказав Миклащук.

Крім того, як повідомили рятувальники розгорнули зведений загін в місці паломництва хасидів в Умані. 7 постів чергують цілодобово. Додатково залучені піші патрулі.

"З метою попередження виникнення пожеж та надзвичайних подій з 12 вересня в Умані організовано цілодобове чергування особового складу і техніки зведеного загону ДСНС", - йдеться в повідомленні служби.

Зокрема, в місцях масового скупчення паломників здійснюється цілодобове чергування 7 постів ДСНС, з яких 4 пожежно-рятувальні, 2 водолазно-рятувальні та пост моніторингу радіаційної і хімічної обстановки. Додатково залучено піші патрулі ДСНС, пересувний пункт управління та кінологічний розрахунок.

Довідка. Рош га-Шана – єврейський Новий рік, який святкують два дні поспіль на молодик осіннього місяця тишрей за єврейським календарем. З цього дня починається відлік днів нового.

Нагадаємо, єврейське свято Рош га-Шана відзначається на честь створення світу, він символізує початок нового року і завершення року, що минає. Цього року Рош га-Шана святкуватимуть з 15 по 17 вересня.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності