UA | RU
19 листопада 2020, 17:38

Президент вже не вільний у своїх діях

Офіс президента планував у вівторок винести в зал питання про звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова і міністра інфраструктури Владислава Криклія. Однак голосів для звільнення в президентській фракції не вистачило. Скоро буде нова спроба.
Офіс президента планував у вівторок винести в зал питання про звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова і міністра інфраструктури Владислава Криклія. Однак голосів для звільнення в президентській фракції не вистачило. Скоро буде нова спроба.
Фото: Офіс президента

Також під загрозою звільнення в.о. міністра енергетики Ольга Буславець. Джерела в ОП кажуть, що і сам прем'єр Денис Шмигаль вже втратив довіру президента, але і його від відставки рятує тільки одне - президент не розуміє, хто може стати новим прем'єром, і хто зможе зібрати голоси в парламенті.

Слуги народу розбилися на осколки, підконтрольні різним групам впливу. Конституційна криза показала, що навіть звернення президента і зрив програми МВФ вже не є стимулом для фракції підтримувати президентські законопроекти.

Тепер треба збирати ситуативну коаліцію з будь-якого приводу - щодо голосування в другому читанні за бюджет; по голосуванню за маяки меморандуму МВФ; по голосуванню за відставки міністрів і по голосуванню за призначення міністрів.

Президент вже не вільний у своїх діях. Хіба це не привід серйозно задуматися - влада в безладді, треба щось міняти?

ОП Єрмака так і не став точкою збору для держави. Будь-які тактичні рішення легковажні, тому що ніхто не несе відповідальності за владу в цілому.

Пора президенту чесно сказати самому собі - чи є його Офіс центром управління країною, або це просто диспетчерський пункт по петлянню серед олігархів? Які професійні критерії підбору міністрів, що вони будують, за що несуть відповідальність? Реформи влади треба починати з самого себе.

 
Підписуйтесь на RegioNews
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...