UA | RU
11 лютого 2020, 17:40

У Китаї через коронавирус "полетіли голови" чиновників

Влада Китаю звільнили ряд чиновників в провінції Хубей, епіцентрі епідемії, за неефективну боротьбу з вірусом
Влада Китаю звільнили ряд чиновників в провінції Хубей, епіцентрі епідемії, за неефективну боротьбу з вірусом

Як передає RegioNews з посиланням на ВВС, число жертв нового коронавирусу в Китаї перевищила тисячу осіб.

Як повідомляється, зокрема, свої посади втратили глава і партійний секретар комісії охорони здоров'я в провінції. Також звільнений заступник голови місцевого відділення Червоного Хреста - за порушення "при роботі з пожертвами".

За даними державної китайської преси, в провінції Хубей і інших районах країни сотні чиновників і функціонерів партії зняті зі своїх посад.

Як уточнюється, це не обов'язково означає звільнення - часто мова йде про зниження в посаді. Крім того, багатьох чиновників карають по партійній лінії - вони отримують суворі догани, що негативно позначиться на їх подальшій кар'єрі.

За даними ЗМІ, в останні кілька днів реакція влади на епідемію викликала різку критику в китайських соціальних мережах, причому цензори, що незвично, в основному не видаляють цю критику з інтернету.

Також наголошується, що 10 лютого в одній лише провінції Хубей від коронавирусу померли 103 людини. Всього по всьому Китаю з початку епідемії померли 1018 осіб. При цьому кількість нових випадків зараження коронавірусів впало на 20% в порівнянні з попереднім днем, з 3062 до 2478.

11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики
18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...