UA | RU
17 травня 2023, 13:11

У Повітряних силах пояснили, що ЗРК Patriot неможливо знищити "Кинджалом"

Фото: із відкритих джерел

Знищити систему протиповітряної оборони Patriot одним ударом ракети "Кинджал" неможливо

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону повідомив речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, який закликав "не перейматися українців щодо ЗРК Patriot", інформує RegioNews.

"Я хочу сказати: не переймайтеся за долю Patriot. З технічної точки зору Patriot - комплекс, батарея, дивізіон, система - по-різному називають. Беремо дивізіон - командний пункт, у якому стоїть бойова обслуга... радар і до восьми пускових установок, кожна оснащена чотирма транспортно-пусковими контейнерами, які розташовані на відстані, вони забезпечують пуски ракет", - сказав він.

Ігнат пояснив, що командний пункт може працювати в ручному, напівавтоматичному та автоматичному режимі. За його словами, саме автоматичний режим роботи дає змогу без втручання людини збивати повітряні цілі, як це було в ніч на 16 травня.

"Знищити систему якимось "Кинджалом", ну, це неможливо. Тому все, що там вони розповідають, я думаю, що нехай залишиться в їхньому архіві пропаганди", - наголосив він.

Нагадаємо, раніше у КМВА повідомили, що переважну більшість повітряних цілей, якими росіяни атакували Київ вночі 16 травня, було знищено. Начальник КМВА Сергій Попко зазначив, що цього разу ворог здійснив комплексну атаку з різних напрямків одночасно, із застосуванням БпЛА, крилатих ракет та, ймовірно, ракет балістичного типу. Вона була винятковою за своєю щільністю - максимальна кількість атакуючих ракет за найкоротший проміжок часу.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що близько 03:30 16-го травня 2023 року російські окупанти атакували Україну з північного, південного та східного напрямків 18 ракетами різних типів повітряного, морського та наземного базування. Усі 18 ракет знищені силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗС України.

17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...