UA | RU
18 квітня 2023, 21:48

На фронті загинув екснардеп Олег Барна

Олег Барна

На фронті загинув колишній народний депутат України Олег Барна. Сьогодні, 18 квітня, йому мало б виповнитися 56 років

Про це повідомив у Facebook 18 квітня речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

"Вчора під час бойових дій загинув Олег Барна. Так вийшло, що ми мали можливість поспілкуватися з ним минулого тижня", — зазначив він.

Дмитрашківський показав відео, як колишній політик стріляє з автомата на відкритій місцевості.

Нардеп від Європейської солідарності Ірина Геращенко написала, що кілька тижнів тому Олег Барна воював під Вугледаром. Вона написала, що політик загинув на Донбасі і служив у піхоті.

Що відомо про Олега Барну

Олег Барна був народним депутатом Верховної Ради восьмого скликання. Колишній політик народився 18 квітня 1967 року. Проходив службу в армії з 1985 по 1987 роки.

Після початку війни на Донбасі Барна пішов добровольцем у зону бойових дій. Воював у складі 128-ї окремої гірничо-піхотної бригади, був командиром мінометного розрахунку з позивним "Дядько Олег". У ході бойових дій отримав контузію.

У Верховній Раді Барна запам’ятався кількома інцидентами. Зокрема, у січні 2015 року він з трибуни парламенту заявив, що Путін – *уйло. У відповідь із зали було чутно "ла-ла-ла-ла".

А наприкінці того ж року відбувся досить відомий інцидент за участю політика та тодішнього прем’єр-міністра Арсенія Яценюка у Раді. Нардеп підійшов до прем’єра з букетом квітів та запропонував Яценюку залишити трибуну. Після відмови він намагався винести буквально Яценюка із зали. Після цього між деякими нардепами зав’язалася бійка.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...