UA | RU
12 квітня 2020, 16:57

Всеукраїнська школа онлайн: в МОН розповіли, які предмети та завдання сподобалися учням

Міністерство освіти і науки України підбило підсумки першого тижня роботи проєкту "Всеукраїнська школа онлайн”
Міністерство освіти і науки України підбило підсумки першого тижня роботи проєкту "Всеукраїнська школа онлайн”
Фото: unsplash

Про це повідомляється на сайті МОН України, передає RegioNews.

Школа стартувала з 6 квітня і за цей час у вільний доступ було викладено 165 уроків з 11 предметів для 5-11 класів.

Зазначається, що уроки, викладені в межах проєкту, набули широкої популярності на всіх майданчиках, де транслювалися. Так, YouTube-канал МОН за добу набрав 50 тис підписників, наразі на нього підписано вже понад 160 тисяч осіб. Водночас за останні 5 днів відео на YouTube МОН набрали більш ніж 3,5 млн переглядів.

Найбільш популярним виявилася англійська мова. Крім того, більш ніж половина глядачів дивиться уроки з телефону (53,3% глядачів дивляться уроки на YouTube-каналі МОН з телефону, і лише 37,3% – з комп’ютера).

"Статистика YouTube-каналу МОН також свідчить, що ці уроки дивляться не лише учні, а й дорослі. Так, більшість акаунтів, з яких заходять саме на уроки англійської мови, належать особам з 18 до 54 років", - йдеться у повідомлені.

А завдання "Руханки" стали найбільш популярними відео Всеукраїнської школи онлайн.

"Популярність цих відео вийшла за межі YouTube та телеканалів і підірвала TikTok. Якщо ввести хештег #руханка в ТікТок, можна побачити відео з охопленням в 9,4 млн осіб. Підлітки записують смішні відео про те, як вони займаються на карантині, коментують зірок, що брали участь у зйомках, та пропонують свої варіанти руханок", - зазначили у МОН.

Не обійшлося і без помилок. У МОН України зазначили, що через брак часу у низці відеоуроків, що вийшли впродовж останніх 5 днів, були помилки, які не вилучили з відео на етапі виробництва.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики