UA | RU
10 травня 2023, 12:12

СБУ ідентифікувала трьох бойовиків "ДНР", які створили катівню у Миколаївській області

фото: СБУ

СБУ ідентифікувала трьох російських окупантів, які створили катівню під час тимчасової окупації Миколаївської області. Зловмисниками виявилися командир одного з полків так званої "ДНР" і двоє його підлеглих

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на СБУ.

"У результаті комплексних заходів встановлено особи ще трьох зрадників, причетних до масових знущань з мирних жителів тимчасово захоплених районів України", - йдеться в повідомленні.

Ще до початку повномасштабного вторгнення окупанти добровільно вступили до лав російських загарбників.

"Там фігуранти увійшли до складу окупаційних угруповань Південного військового округу ЗС РФ, де після 24 лютого минулого року брали участь у бойових діях на південному фронті", - розповіли в СБУ.

Під час захоплення частини Миколаївської області командира ворожого полку призначили "військовим комендантом" в одному із селищ Баштанського району. За його наказом рашисти викрадали місцевих жителів та застосовували до них численні тортури.

Задокументовано, що зловмисники незаконно затримали чотирьох мешканців селища, серед яких були колишні військовослужбовці ЗСУ.

"Потім окупанти за вказівкою свого командира закрили потерпілих в холодному підсобному приміщенні та погребі без доступу до свіжого повітря. У катівні людей жорстоко били і тривалий час утримували в антисанітарних умовах, без води та їжі", - констатували у відомстві.

Таким чином рашисти намагались схилити потерпілих до співпраці та отримати інформацію про місця базування Сил оборони.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили трьом фігурантам про підозру за декількома статтями Кримінального кодексу України:
ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
ч. 7 ст. 111-1 (колабораційній діяльності);
ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушенні законів та звичаїв війни).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності.

Нагадаємо, раніше на Рівненщині викрили чергову прихильницю "руського міра".

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності