UA | RU
02 лютого 2024, 10:52
Реклама

Види бірж криптовалют та як на них заробляти?

Як заробити на "крипті" та яку обрати біржу – розкриваємо секрети

Біржа криптовалют онлайн представлена спеціальним майданчиком, на якому користувачі можуть скористатися широким функціоналом. На такій платформі ви зможете обміняти одні цифрові монети на інші або фіатні валюти. Крім того, на такому сайті можна купувати та продавати активи, заробляти на різниці вартості. Якщо порівнювати із криптообмінниками, то біржі надають більше можливостей з погляду вигоди та набору опцій. Багато ресурсів дозволяють не просто здійснювати транзакції з криптою, а й зберігати її на внутрішніх гаманцях.

Види бірж криптовалют: що це з точки зору централізації?

Усі криптобіржі можна розділити на:

  • Централізовані.
  • Децентралізовані.

Розглянемо детальніше першу групу майданчиків. На них можна торгувати криптою та фіатом одночасно. Вони працюють за принципом державного чи приватного банку. Здійснюючи операцію, ви повинні розуміти, що ви довіряєте свої гроші обраній криптокомпанії. Для позначення централізованих платформ використовують символи CEX.

Якщо у вашій стратегії вже прописана для покупки криптовалюта, ціни для вигідної угоди та способи мінімізації ризиків, то можна переходити в реєстрації на сервісі. Обов'язковою є і верифікація особистості. Для проведення операцій із цифровими активами у вас має бути ключ-пароль, який відкриє доступ до криптогаманця. Навіть якщо ви втратите свій ключ, його відновлять.

Вибравши для своєї діяльності перевірений та великий торговий майданчик, ви можете розраховувати на високий рівень безпеки. Проте централізовані криптобіржі часто стають метою хакерів, котрі хочуть викрасти монети користувачів. Тому важливо відповідально підходити до вибору платформи.

Децентралізовані біржі для купівлі криптовалют

Головна особливість такого виду систем – відсутність однієї чи групи керівників. Мережа криптобіржі формують ноди блокчейну, які працюють за принципом розумного контракту. Купівля/продаж або обмін криптів виконуються без контролю з боку головного сервера. Тут ви можете виконувати транзакції не тільки з різними монетами та токенами, але і з фіатними валютами.

Децентралізовані криптовалютні біржі відзначаються DEX. Щоб стати клієнтом такого ресурсу, потрібно пройти реєстрацію та в окремих випадках – верифікацію особи. З точки зору безпеки такі сервіси визнані більш надійними та захищеними порівняно з компаніями централізованого типу. Безпека на DEX-майданчиках побудована за рахунок децентралізованої архітектури блокчейну.

Як отримувати прибуток на біржі криптовалют?

Інвестиції – найпростіший і зрозуміліший для користувачів спосіб. Але головним способом заробітку на цифрових активах вважається саме перепродаж. За такого варіанта трейдери прагнуть купити монети за зниженою ціною, а продати – за вищою. Якщо ви тільки починаєте свій шлях у криптоіндустрії, варто вибирати торгівлю криптовалютними парами. Це пов'язано з їхньою високою активністю в галузі пропозицій щодо купівлі та продажу. Високий попит виключає потребу в очікуванні, при цьому котирування не сильно вагаються. Враховуйте, що стрибки вартості – це не лише про прибуток, а й про ризики.

Сайт біржі криптовалют передбачає наявність спеціального торговельного терміналу, де створюються заявки на купівлю та продаж активів. Дочекайтеся зміни курсу монети у криптовалютній парі, а потім продавайте активи, щоб заробити на різниці цін. Чим більше пікове значення вартості, тим вищий ваш прибуток. Але якщо ви новачок, краще стартувати з невеликих грошових вкладень.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Вимагав 2000 доларів за оформлення інвалідності: на Київщині затримали посадовця лікарні
09 травня 2024, 03:51
Доньки обгоріли, а 3-річний син згорів живцем: краматорчанка на тиждень залишила дітей самих вдома
09 травня 2024, 02:30
На Львівщині внаслідок вибуху гранати загинув молодик
09 травня 2024, 01:54
Різанина в Миколаєві: підозрюваного у вбивстві взяли під варту
09 травня 2024, 01:20
Нардеп пояснив, чи доведеться чоловікам йти до ТЦК після оновлення даних в е-кабінеті
09 травня 2024, 00:39
На Черкащині судили чоловіка, який назвав працівників ТЦК "злими собаками"
08 травня 2024, 23:46
У Черкасах зіткнулися тролейбус та пожежна машина: пошкоджені ще 5 авто, є постраждалі
08 травня 2024, 23:05
Із Тиси на Закарпатті витягли одразу сімох чоловіків
08 травня 2024, 22:20
Мінінфраструктури розділять на два відомства, а Кубракова звільнять "за власним бажанням", – журналіст
08 травня 2024, 21:36
За добу – 121 боєзіткнення: Генштаб про ситуацію на фронті та втрати ворога
08 травня 2024, 20:57