UA | RU
16 квітня 2024, 19:51

Київський прокурор оселився у котеджному містечку, справою якого займається його відомство, - Bihus.Info

фото: bihus.info

Прокурор Київської обласної прокуратури Олександр Гуцуляк оселився у двоповерховому будинку котеджного містечка "Вітаград". Прокурор заявив, що котедж вартістю близько 20 млн грн належить його батькові

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.Info, передає RegioNews.

Як зазначається у публікації, за "магічним" збігом, справою "Вітаграду" займалась саме прокуратура Олександра Гуцуляка.

Котеджне містечко "Вітаград" розташоване в Ходосівці, за 7 кілометрів від Києва. Восени 2021 року суд арештував тут низку земельних ділянок через нібито земельні і природоохоронні проблеми. Втім, вже за рік той самий суд "передумав" і скасував арешт.

В матеріалах справи є лист Київської обласної прокуратури, відповідно до якого було недостатньо доказів, що б свідчили про порушення природоохоронного законодавства на вказаних ділянках.

А ще через пів року після цього в котеджному містечку оселився відповідальний за екологічний напрямок тієї ж обласної прокуратури Олександр Гуцуляк. Він заїхав у двоповерховий маєток площею 180 квадратних метрів. За даними забудовника, такий будинок тут коштує близько 18-19 мільйонів гривень.

Також розслідувачі з'ясували, що у травні того ж 2023 року, Гуцуляк пересів і на нове авто – BMW X5 2022 року випуску, яке також записане на його батька.

Розслідувачі звернули увагу на декларацію Гуцуляка, де вказано, що за 9 соток в Ходосівці його батько заплатив менш як у 200 тисяч гривень – стільки нині там коштує одна сотка.

Також журналісти знайшли розбіжність у словах Олександра Гуцуляка та його батька щодо термінів будування котеджу.

Прокурор заявив, що будувати маєток почали взимку 2023 року, а заїхав він уже влітку. Однак, відповідно до аерознімків сервісу ЛУН та Google Earth Pro, будинок прокурора почали будувати ще восени 2021-го, а навесні 2022-го він уже був готовий. Гуцуляк у розмові з журналістами пояснив це "магією".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Спеціалізована антикорупційна прокуратура за матеріалами НАЗК заявила позов до керівника одного з секторів Київської митниці про визнання необґрунтованими активів на суму понад 8,6 млн грн.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності