UA | RU
12 лютого 2024, 13:55

Стало відомо, що влада Києва планує робити з аварійними мостами Патона і Метро

фото: commons.wikimedia.org

Мешканці столиці продовжують перейматися щодо технічного стану мостів Метро та Патона. Вони є ключовими транспортними артеріями Києва, що сполучають лівий та правий береги

Що наразі відбувається з мостами з'ясувало ТСН, передає RegioNews.

Міст Патона вважається найстарішою переправою через Дніпро. Він був зведений та відкритий у 1953 році. Наразі вже декілька років він перебуває в аварійному стані, тому там обмежено рух для вантажного транспорту та тролейбусів-гармошок.

Водночас для проїзду закриті та відгороджені дві крайні смуги на мосту, а транспорт рухається посередині мосту — аби зменшити навантаження на конструкцію мосту та уникнути її подальшої руйнації. Щодо металевих частин конструкції — вони мають значні пошкодження через корозію після десятиліть використання.

Відомо, що у 2019 році фахівці визнали "критичним" технічний стан мосту Патона, оскільки він вже давно відслужив усі можливі терміни експлуатації.

Після початку повномасштабної війни у 2022 році Кабмін виділив на реставрацію мосту 35 млн гривень, однак на що витратили ці кошти — невідомо.

В КМДА пояснюють, що враховуючи технічний стан конструкції фахівці в цілодобовому режимі ведуть моніторинг експлуатаційного стану несучих конструкцій. Однак коли розпочнеться ремонт мосту Патона там не змогли відповісти.

За мостом Метро також ведеться цілодобовий нагляд. Відомо, що він експлуатується з 1965 року. За роки конструкції переправи значно зносилися, а столична влада планувала його відремонтувати ще до початку війни за кошти Європейського банку реконструкції та розвитку. Тоді вартість ремонту оцінювали в 60 млн євро.

Наразі окремі експерти та депутати Київради прогнозують закриття мосту Метро через його аварійність, що стане транспортним колапсом для столиці.

У Департаменті транспортної інфраструктури КМДА зазначають, що на мосту Метро проведуть протиаварійні роботи, під час яких передбачено влаштування підтримуючих конструкцій під судноплавними прогонами мосту.

Також у цьому році будуть відкриті торги та визначать переможця на укладення договору щодо виконання будівельних робіт.

Директор аналітико-дослідницького центру "Інститут міста" Олександр Сергієнко розповів, що під прогонами мосту встановлять нові конструкції, які будуть його підтримувати.

"Йдеться про будівництво додаткових опор для мосту. Вони одночасно служитимуть риштуванням для проведення ремонту конструкцій під переправою", — сказав він.

Нагадаємо, рух поїздів між станціями метро "Деміївська" та "Теремки" (усього 6 станцій) у Києві закрили 8 грудня на час ремонту перегінного тунелю. Обмеження продовжаться протягом пів року.

19 грудня столичні правоохоронці у зв’язку з виникненням аварійної ситуації провели огляд території над станцією метро "Деміївська".

Керівник КП "Київський метрополітен" Віктор Брагінський заявив, що перші тріщини на "синій" Оболонсько-Теремківській гілці метро у Києві з'явилися через три місяці роботи цієї ділянки - ще в 2011 році.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Модернізовані F-16 дадуть змогу знищувати російські Су-35, — експерт про перелом у війні
28 квітня 2024, 19:00
За тиждень РФ втратила понад 6500 солдат та майже 850 одиниць техніки
28 квітня 2024, 18:00
У ДТЕК повідомили, скільки разів РФ атакувала українські ТЕС
28 квітня 2024, 17:30
Українські розвідники знищили нову російську антидронову РЛС вартістю 100 тисяч доларів
28 квітня 2024, 16:52
У Запоріжжі росіяни атакували промисловий обʼєкт – ОВА
28 квітня 2024, 16:09
Ситуація загострилась: Сирський пояснив, що відбувається фронті
28 квітня 2024, 15:52
У Запорізькому цирку з висоти зірвалися неповнолітні гімнасти – поліція
28 квітня 2024, 15:29
Окупанти атакували Дніпропетровщину дронами, загорівся приватний будинок
28 квітня 2024, 14:55
Серйозна ДТП біля Львова: легковик влетів у вантажівку
28 квітня 2024, 14:35
У Запоріжжі прогриміли кілька вибухів: видно стовп диму
28 квітня 2024, 13:49