UA | RU
14 вересня 2022, 15:42

У Балаклії підтвердили смерть людини від катувань у відділку поліції — МВС

Фото: mvs.gov.ua

Правоохоронці повідомили, що мають підтверджений факт смерті людини внаслідок катувань у приміщенні Балаклійського відділку поліції, який контролювали окупанти

Про це начальник слідчого управління поліції Харківської області повідомив представникам іноземних ЗМІ у приміщенні Балаклійського відділку поліції, де під час окупації російські військові та спецслужби утримували та катували місцевих мешканців, передає RegioNews.

За даними Сергія Болвінова, в адмінбудівлі поліцейського відділку перебували військові так званої "лнр" та чеченської республіки, а також представники омону м. тольятті та фсб рф. У кожному приміщенні утримували від 8 до 15 осіб, за якими таємно вели спостереження.

"У ході огляду будівлі ми виявили дроти, які вели до прихованих відеокамер у приміщеннях, де утримувалися заручники. Люди, зокрема й жінки, спали на полу, а на допитах їх катували електричним струмом. На даний час ми маємо один підтверджений факт смерті людини внаслідок катувань. Нам відомі анкетні дані потерпілого та місце захоронення, відтак будемо проводити ексгумацію для подальших процесуальних дій", - зазначив начальник слідчого управління ГУНП у Харківської області.

Втікаючи з українського міста, окупанти залишили в’язнів у закритих приміщеннях. Втім, один із заручників зміг розбити вікно і вилізти, аби відкрити всі двері та звільнити інших. Тому точна кількість утримуваних та потерпілих ще уточнюється.

Нагадаємо, 8 вересня президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Збройні сили звільнили місто Балаклія, що у Харківській області. Зеленський опублікував відео, де українські захисники повідомляють, що виконали наказ й звільнили Балаклію.

Вже згодом у деокупованій Балаклії на Харківщині після втечі росіян була виявлена катівня, де загарбники мучили людей. Наразі правоохоронні органи опрацьовують виявлені факти.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності