UA | RU
02 лютого 2024, 22:58

В Україні дешевшають курячі яйця — як змінилися ціни

фото: pixabay.com

Курячі яйця в українських магазинах різко змінились у вартості у січні 2024 року. Деякі з них подешевшали одразу на майже 20 гривень

Про це свідчать дані сайту Мінфін, передає RegioNews.

За цією інформацією, зараз вартість яєць у супермаркетах у середньому становить 57,50 — 59,50 грн за один десяток, 106,07 грн — за 18 штук, 176,20 грн — за максимально велику коробку (30 штук).

Якщо порівнювати з цінами місяцем раніше, то тоді десяток яєць у середньому коштував від 63,17 до 63,57 грн.

Середня пачка з 18 штук — 112,30 грн, тобто на 6 грн дорожче.

Пачка з 30 штук подешевшала за місяць найбільше. У січні у середньому велика упаковка коштувала 196,15. Тобто зараз втратила у вартості 20 грн.

За словами члена Економічного дискусійного клубу Олега Пендзина, взимку куряче м'ясо подорожчало лише на 0,4%, до 134,1 грн/кг. Ситуація з вартістю цього товару залежить від експорту.

"Курятина могла бути ще дорожчою, бо зростають ціни на комбікорм, енергоресурси. Але через блокування польського кордону значна частина продукції залишилася всередині країни. Тому, наприклад, яйця на третину дешевші, ніж рік тому", — зауважив він.

Ціни на яйця в Україні рекордно зросли восени 2022 року. За інформацією Держстату, за рік подорожчали на понад 80%. Вартість перевищила 70 гривень за десяток й трималась на високому рівні до квітня 2023-го.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні зміняться ціни на тютюнові вироби. Зокрема, йдеться про здорожчання сигарет через підвищення акцизу.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності