UA | RU
22 червня 2023, 15:12

Жахливий вибух у багатоповерхівці Києва: подробиці трагедії та її наслідки

Вранці, 22 червня, у 16-поверховому будинку на вулиці Малишка, 33, у Дніпровському районі Києва стався потужний вибух, який призвів до пожежі. За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), причиною інциденту, ймовірно, був витік газу. О 08:10 рятувальникам вдалося загасити пожежу, яка охопила площу 250 квадратних метрів. Наразі відомо про трьох загиблих та п'ятьох постраждалих. Спеціалісти продовжують розслідування, щоб встановити точну причину трагедії
Вранці, 22 червня, у 16-поверховому будинку на вулиці Малишка, 33, у Дніпровському районі Києва стався потужний вибух, який призвів до пожежі. За даними Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС), причиною інциденту, ймовірно, був витік газу. О 08:10 рятувальникам вдалося загасити пожежу, яка охопила площу 250 квадратних метрів. Наразі відомо про трьох загиблих та п'ятьох постраждалих. Спеціалісти продовжують розслідування, щоб встановити точну причину трагедії
Фото: ДСНС України

RegioNews зібрав інформацію про трагедію.

Що сталося

Сьогодні о 03:45 стався вибух у 16-поверховому житловому будинку на вулиці Малишка у Дніпровському районі Києва, що призвів до спалаху пожежі на площі 250 квадратних метрів. Вогонь швидко поширився на кілька поверхів, але зусиллями рятувальників вдалося загасити полум'я до 08:10 ранку.

"О 03:32 надійшло повідомлення про вибух у 16-поверховому житловому будинку у Дніпровському районі Києва. О 03:44 рятувальники розпочали евакуацію мешканців та прийнялися гасити пожежу", - заявив Олександр Хорунжий, речник ДСНС, під час брифінгу.

На жаль, внаслідок вибуху постраждали кілька поверхів, 4 квартири були повністю зруйновані, а ще 6 отримали пошкодження. Людям, які постраждали, вже були призначені тимчасові місця проживання.

Наразі на місці події працює штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. За допомогою автокранів проводиться демонтаж пошкоджених конструкцій.

Що відомо про ймовірну причину вибуху

Згідно з попередніми даними від Київської міської військової адміністрації та Національної поліції, вибух у багатоповерховому будинку в столиці стався через витік газу. Однак точні причини події ще встановлюються.

"На місці події працюють поліція, Київська адміністрація реагування на надзвичайні ситуації, медичні працівники, психологи та інші служби. Причини вибуху з'ясовуються, одна з версій - витік газу", - повідомив начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко.

У міжчасі місцеві мешканці висувають свої версії події. Деякі припускають, що це може бути вибухівка. Інші стверджують, що причиною вибуху стали газові балони, які зберігалися в одній з квартир.

Варто відзначити, що речник Київської міської військової адміністрації Михайло Шаманов виключив версію про підрив газового балона. За його словами, попередньо відомо, що будинок був підключений до газопостачання.

"Наскільки я розумію, будинок був газифікований. Хоча я не є експертом, але вибух такої сили від газового балона малоймовірний", - заявив він під час телемарафону.

У міській владі також закликають зачекати на висновки фахівців, які остаточно встановлять причину вибуху.

Жертви та постраждалі

Після прибуття працівників ДСНС на місце події вони розпочали гасіння пожежі та проведення пошуково-рятувальних операцій, які тривають до цього часу.

За даними ДСНС, внаслідок вибуху газу в 16-поверхівці по вул. Малишка зруйновано 4 і пошкоджено 6 квартир. Врятовано 18 людей. На місці працюють психологи.

Згодом стало відомо, про трьох загиблих осіб та п'ятьох постраждалих, з яких троє були госпіталізовані.

Через вибух у багатоповерхівці Києва, який стався у четвер, 22 червня, загинули 3 людини, повідомив мер Києва Віталій Кличко.

"З-під завалів будинку в Дніпровському районі рятувальники дістали ще одне тіло - загиблої жінки. Пошуково-рятувальна операція триває", - повідомив мер.

Неподалік від будинку працює "автобус незламності", який надає допомогу евакуйованим мешканцям.

У поліції зазначили, що пошук деяких людей ще триває, зокрема, за свідченнями очевидців не встановлено місце знаходження 2 мешканців будинку.

Як розповіли у ДСНС, станом на 12:15 з-під завалів деблоковано тіло ще однієї людини. На даний час внаслідок вибуху у багатоповерхівці загинуло 3 особи, постраждало 5 осіб (з них 3 госпіталізовано) та врятовано 20 осіб.

На місці події задіяні рятувальники та спецтехніка Мобільного рятувального центру швидкого реагування. Здійснюється демонтаж пошкоджених конструкцій.

Міськрада вже знайшла два інтернати в Дніпровському районі для тимчасового проживання людей, чиє помешкання пошкоджене. Поліцейські розпочали кримінальне провадження за статтею – порушення вимог пожежної або техногенної безпеки, що спричинило загибель людей.

Бодікамери патрульних зафіксувала перші хвилини після трагедії. Разом із рятувальниками інспектори евакуювали та передали медикам декількох потерпілих, а співробітники ДСНС приборкали полум'я.

У ДСНС повідомили, що станом на 15:00 на місці події загинуло троє людей, постраждало дев'ятеро осіб (із них трьох госпіталізовано) і врятовано 20 осіб.

Рятувальники повідомили, що в будинку зняли зруйновані панелі перекриття, а також проводять демонтаж елементів будівельних конструкцій і розбір завалів.

"Встановлюються підпірки для зміцнення перекриття між 8 і 9 поверхами будинку", - йдеться в повідомленні.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Telegram розблокував офіційні українські боти
29 квітня 2024, 10:15
Помер колишній головний тренер збірної України з футболу Михайло Фоменко
29 квітня 2024, 10:01
У Києві затримали чиновника, який вимагав хабар за дозволи на вивезення кролів за кордон
29 квітня 2024, 09:47
Обстріли Херсонщини: під ворожим вогнем опинилися навчальні заклади
29 квітня 2024, 09:30
На Харківщині внаслідок російських обстрілів троє цивільних отримали поранення
29 квітня 2024, 09:09
Територію Запорізької області протягом доби атакували понад сотня ворожих дронів
29 квітня 2024, 08:48
На Миколаївщині ворог завдав удару по промисловому підприємству
29 квітня 2024, 08:24
Telegram заблокував офіційний чат-бот українськї розвідки, — ГУР
29 квітня 2024, 08:04
Генштаб поінформував про ситуацію на фронті: найбільше боїв на Авдіївському напрямку
29 квітня 2024, 07:46
У двох містах Росії спалили тепловози: що відомо
29 квітня 2024, 04:40