UA | RU
30 вересня 2022, 17:49

Бої за Лиман: ЗСУ влаштували "котел" для росіян та взяли під вогневий контроль місто

На Донеччині українські військові завершують операцію з оточення російського угруповання на Лиманському напрямку та фактично взяли окупантів у "котел". Під вогневим контролем наших захисників знаходяться фактично всі логістичні шляхи, а саме місто Лиман - в оперативному оточенні
На Донеччині українські військові завершують операцію з оточення російського угруповання на Лиманському напрямку та фактично взяли окупантів у "котел". Під вогневим контролем наших захисників знаходяться фактично всі логістичні шляхи, а саме місто Лиман - в оперативному оточенні
Фото: з відкритих джерел

Речник Східного угруповання військ Сергій Череватий повідомив, що операція з оточення ворога в районі Лиману вже знаходиться на етапі завершення. Наші захисники взяли під вогневий контроль фактично всі логістичні шляхи, які ворог використовував для постачання живої сили та боєприпасів у цьому районі.

"Під вогневим контролем Збройниї сил України фактично всі підходи, логістичні шляхи противника по яких він доставляв боєприпаси та живу силу", - заявив Череватий.

Речник Східного угруповання відзначив, що на цьому напрямку ворожа армія достатньо сильно укріплена.

"Якщо його під Харковом "зламали" та він побіг, то біля Лиману противник більш укріплений і підрозділи були досить підготовлені, вмотивовані. Тому, це зайняло час, але наш Генеральний Штаб та штаб на місцях переграв їх тактично: планування та здійснення операції, як військові високого рівня досвідченості, підготовки", - підкреслив він.

Про звільнення Лиману можна буде говорити лише після стабілізаційних заходів та коли не відбуватимуться контратаки ворога, підсумував військовий.

Рашисти збираються тікати з Лимана

Російські окупанти зібрали колону техніки в селі Зарічне під Лиманом Донецької області, щоб вийти з оточення. Про це повідомив журналіст Юрій Бутусов. Він поділився знімком ворожої колони. Кадр був зроблений українським дроном.

Так, на дорогу загарбники стягнули бойову техніку зс рф, а також вкрадений у мирних жителів цивільний транспорт. Машини стоять на трасі біля будинків українців.

"Ця вулиця – єдиний шлях, на якому росіяни накопичуватимуться, щоб втекти. Шлях прострілюється українцями", – заявив Бутусов.

Він наголосив, що Сили оборони нашої країни знають про ці плани ворога і спостерігають за противником.

Інститут вивчення війни: росіяни взяті в котел

Американський Інститут вивчення війни 18 вересня повідомив, що в районі Лиману підрозділам рф там загрожує "котел": ЗСУ розширювали свій контрнаступ на схід від річки Оскіл і на північ від річки Сіверський Донець, щоб оточити окупантів.

За даними ISW, українські війська 28 вересня, ймовірно, продовжували досягати значних успіхів навколо міста Лиман Краматорського району Донецької області.

"Українські війська, ймовірно, майже завершили оточення російського угруповання в Лимані та перерізали критичні наземні лінії зв’язку (GLOC), які підтримують російські війська в районі Дробишеве-Лиман", - йдеться у повідомленні.

Інститут повідомив, що українські війська, ймовірно, майже завершили оточення російського угруповання в Лимані. За деякими даними ISW, без негайного підкріплення для російських військ ЗСУ зможуть взяти Лиман.




18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
29 лютого 2024
"Дія" для військових: яким буде новий додаток "Армія+" та чи надсилатимуть там електронні повістки
У Міністерстві оборони анонсували запуск окремого додатку для військовослужбовців – "Армія+". Новинка буде дещо схожою на "Дію", але спочатку користуватися нею зможуть лише чинні військовослужбовці. R...
На Прикарпатті пʼяний водій на Аudi А4 в'їхав у дерево: є постраждалі
19 березня 2024, 13:36
У Черкасах судитимуть екскерівників підрозділів міліції "Грифон" та "Беркут"
19 березня 2024, 13:24
У Кривому Розі знешкодили "шахед", який впав на багатоповерхівку: відео
19 березня 2024, 12:54
На Закарпатті затримали іноземця, який продавав українок до країн Азії у сексуальне рабство
19 березня 2024, 12:51
Лубінець: 40% повернених з росії мали статус "безвісти зниклий"
19 березня 2024, 12:29
На Херсонщині пастух загинув, підірвавшись на російській вибухівці
19 березня 2024, 11:57
На Дніпропетровщині судитимуть довірену особу "вора в законі"
19 березня 2024, 11:54
Росіяни за добу здійснили майже 350 атак по Запорізькій області: наслідки
19 березня 2024, 11:47
На Миколаївщині експрацівник оборонного заводу шпигував за ЗСУ за допомогою дронів
19 березня 2024, 11:16
У лісі на Вінниччині не здетонував чорний "шахед": фото
19 березня 2024, 11:03