UA | RU
25 мая 2019, 16:28

День Києва: основні події та список перекритих вулиць

З нагоди Дня Києва у столиці запланована низка масових заходів. Розповідаємо, як проходитиме цей день і рух якими дорогами перекриють.

Перекриті вулиці

26 травня в Києві пройде традиційний забіг "Пробіг під каштанами". Це щорічний благодійний захід, який має на меті зібрати кошти на обладнання для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України та Інституту очних хвороб і тканинної терапії Філатова, а також для фонду Happy Paw на придбання необхідних матеріалів у притулок для тварин.

Як повідомляє КМДА, з нагоди забігу з 8 до 15 години у центрі міста повністю перекриють рух за маршрутом:

  • майдан Незалежності - вулиця Хрещатик - площа Льва Толстого - вулиця Велика Васильківська - розворот на вулиці Діловій - Велика Васильківська - площа Льва Толстого - Хрещатик - майдан Незалежності

Окрім того, до 20 години 26 травня буде перекрито рух вулицею Хрещатик (від Алеї Героїв Небесної Сотні до вулиці Богдана Хмельницького) - там монтуватимуть сцену.

Київ

Також на День Києва у столиці триватимуть велосипедні перегони Race Horizon Park 2019, і рух транспорту буде обмежено з 6:00 до 17:30 за маршрутом:

  • вулиця М. Грінченка — вулиця В. Брожка (Кіровоградська) — проспект Лобановського — вулиця Головка — Протасів Яр — вулиця М. Грінченка

У зв'язку із проведенням фестивалю "Країна Франкіана" правоохоронці також перекриють рух навколо площі Івана Франка.

"Країна Франкіана" - це комплекс культурно-мистецьких заходів присвячених пам'яті І. Франка, створений з метою популяризації та збереження національної культурної спадщини. У програмі передбачені концертна програма, виставки, майстер-класи та ігри.

Зміни руху транспорту

У КМДА попереджають, що у зв'язку із проведенням масових заходів до Дня Києва можливі зміни в роботі столичного метрополітену.

Зокрема, 26 травня можливе обмеження на вхід станцій метро "Контрактова площа", "Виставковий центр", а також "Палац спорту", "Олімпійська" та "Площа Льва Толстого" - через проведення футбольного матчу між командами "Динамо" та "Львів".

Також столична влада повідомила про тимчасову зупинку або ж зміну в маршрутах руху громадського транспорту з 6 до 17 години.

  • рух автобусів маршрутів № 5, №19 повністю призупиняється
  • рух автобусів маршруту № 12 організовується від залізничного вокзалу "Південний" до вул. Механізаторів за власним маршрутом, далі вул. Солом'янська - вул. Волгоградська
  • рух тролейбусів маршруту № 40 організовується від вул. Кадетський Гай до Залізничного масиву
  • рух тролейбусів маршруту № 42Д організовується від зал. ст. "Київ-Волинський" до Севастопольської площі                                       
  • Окрім того, з 8 до 15 години рух організовується:
 
  • автобусів маршруту № 20 - від ж/м Корчувате до вул. Ділової
  • автобусів маршрутів № 24, 114 - відповідно від Національного музею історії України у Другій світовій війні та вул. Милославської до вул. Богдана Хмельницького за власними маршрутами, далі - вул. Володимирська - бульвар Тараса Шевченка - вул. Симона Петлюри - залізничний вокзал "Центральний" - вул. Симона Петлюри - бульвар Тараса Шевченка - вул. Леонтовича - вул. Богдана Хмельницького - вул. Володимирська, далі - за власними маршрутами
  • автобусів маршруту № 69 - від вул. Литвиненко-Вольгемут до вул. Тарасівської
  • автобусів маршруту № 118 - від ст. м. "Чернігівська" до ст. м. "Палац Спорту"
  • тролейбусів маршрутів № 5, № 7, № 8, № 17 - відповідно від вул. Білицької, вул. Чорнобильської, вул. Смілянської та площі Космонавтів до вул. Терещенківської

Програма заходів

Окрім благодійного забігу "Пробіг під каштанами", велосипедних змагань Race Horizon Park 2019 і фестивалю "Країна Франкіана", на 26 травня у столиці запланована й низка інших святкових заходів.

Зокрема, на Співочому полі проходитиме Всеукраїнський фестиваль хорового мистецтва "Пісня над Дніпром", в якому візьмуть участь понад три десятки хорових колективів.

Також у програмі передбачені показ традиційних українських костюмів і виставка образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

Пішохідний міст

З 13 до 19 години на Хрещатику також проходитиме фінал Чемпіонату Києва з сімейного спорту, під час якого визначать "найспортивнішу родину" столиці.

Цього року в Києві пройде і традиційний захід "Київський бал": організатори обіцяють перетворити Контрактову площу на найбільшу танцювальну площу Європи.

В програмі - майстер-клас із сальси для усіх бажаючих і встановлення рекорду з наймасовішого виконання української польки. Початок - о 17 годині.

На 20 годину на Контрактовій площі також запланований концерт французького гурту "Space" Дідьє Маруані у супроводі симфонічного оркестру.

Глядачів очікують велике сучасне лазерне шоу, яскраві відео- та спецефекти, кажуть організатори.

Окрім того, очікується, що 26 травня відкритим для проходу буде пішохідно-велосипедний міст, який з'єднує парк "Володимирська гірка" з Аркою дружби народів. Церемонія відкриття мосту відбудеться ввечері 25 травня.




28 марта 2024
Деньги или армия: сколько нужно будет заплатить, чтобы иметь "экономическую бронь" от мобилизации
"Бронь" за налоги. Бизнес поддерживает, военные эксперты видят серьезные риски
18 марта 2024
Парламент вошел в зону турбулентности. Угрожает ли Верховной Раде политический кризис?
Верховная Рада, похоже, очутилась на пороге парламентского кризиса. За последние три недели нардепы смогли принять только одно решение в то время, когда в воздухе зависли важные для Офиса президента в...
09 марта 2024
Назначение Залужного послом в Великобритании: добровольно-принудительная ссылка или взвешенный шаг?
Бывший главнокомандующий ВСУ в ближайшее время может уехать работать в Лондон – президент готов назначить его послом Украины в Великобритании. Сможет ли Валерий Залужный после такой дипломатической до...
05 марта 2024
Конец "гуманитарке" на бумаге: какие изменения ожидают волонтеров с 1 апреля
В скором времени в Украине изменятся правила завоза гуманитарной помощи из-за границы. RegioNews разбирался, что изменится для волонтеров и с какими проблемами они могут столкнуться
Ракеты "Кинжал" сбить не удалось: во Львовской области поврежден объект критической инфраструктуры
29 марта 2024, 10:09
Враг терроризировал Черкасщину с воздуха: глава ОВА Табурец рассказал о последствиях атаки
29 марта 2024, 09:52
Враг атаковал дронами Винницкую область — поврежден дом
29 марта 2024, 09:39
Россия использовала почти 100 средств воздушного нападения: сколько целей уничтожило ПВО
29 марта 2024, 09:24
На Прикарпатье враг целил по объекту критической сферы, — ОВА
29 марта 2024, 09:01
Россияне повредили три теплоэлектростанции ДТЭК
29 марта 2024, 08:44
Удары ВСУ по позициям россиян: актуальные данные Генштаба о ситуации на фронте
29 марта 2024, 08:22
На Полтавщине воздушная тревога длилась более 11 часов — рф атаковала "шахедами"
29 марта 2024, 08:13
Россия ударила по объектам энергетики: Укрэнерго ввели графики аварийных отключений света
29 марта 2024, 08:04
Над Днепром уничтожили четыре ракеты, враг бил по энергетическим объектам
29 марта 2024, 07:51