UA | RU
25 червня 2023, 16:42

Працівників СБУ влаштували жорстку бійку на Закарпатті: постраждав генерал

фото: Віталій Глагола

В п'ятницю, 23 червня, у селі Велика Добронь Ужгородського району троє співробітників контррозвідки СБУ побили відвідувача місцевого кафе, а також генерал-майора СБУ Віктора Мікуліна

Про це у своєму Telegram-каналі повідомив журналіст та депутат Ужгородської міськради Віталій Глагола, передає RegioNews.

"Невідомі особи, які представилися працівниками СБУ, вдарили заявника та забрали мобільний телефон iPhone у ресторані "Три тузи". Всі учасники на місці події. Заявник повідомив, що він – помічник депутата Верховної Ради Марченко Людмили Іванівни. Нападники перебували на авто Skoda чорного кольору АО7000. Також чоловік повідомив, що за адресою може відбуватися і бійка, на місці залишився Мікулін Віктор Петрович, працівник СБУ, генерал-майор", – написав журналіст.

Також Глагола повідомив, що нападників вже затримали.

Додаткові деталі бійки повідомив сайт groza-news.info. Нібито згідно з матеріалами поліції, 23 червня керівник місцевого підрозділу військової контррозвідки Андрій Панарін разом із підлеглими влаштували п’яну бійку.

"40-річного чоловіка силовики вдарили та забрали в нього iPhone 14. Однак, на жаль, це була тільки "розминка". Набагато більше постраждав 62-річний ексректор академії СБУ, колишній заступник голови Закарпатської ОВА, науковець Віктор Мікулін. Агресори буквально не залишили на чоловікові живого місця: медики діагностували чисельні гематоми, синці, струс мозку, черепно-мозкову травму, перелам кисті та інші травми. Після "роботи" контррозвідників постраждалий виглядав, ніби після тортур. Самі п’яні "сміливці" з місця подій втекли на чорній Skoda. За фактом дій Андрія Панаріна та його підлеглих відкрита карна справа за статтею "хуліганство", – йдеться у повідомленні.

На сайті вказано, що за фактом дій Андрія Панаріна та його підлеглих відкрита карна справа за статтею "хуліганство"

Пізніше журналіст Глагола додав, що начальник 4-го відділу управління військової контррозвідки Закарпаття полковник Андрій Панарін особисто брав участь у побитті генерала Мікуліна.

"Нагадаю, що у червні голова Закарпатської ОВА Віктор Микита вигнав полковника Панаріна із ради оборони Закарпатської області через те, що він лобіював включення в систему перетину кордону "Шлях" чоловіків, які виїздили за кордон і не повертались в Україну", – написав Глагола.

Варто додати, що жодних повідомлень щодо даного інциденту на сайті закарпатської поліції та ДБР знайти не вдалося.

Віктор Мікулін раніше обіймав посаду ректора Національної академії СБУ, а також був завідувачем кафедри кримінального права та процесу Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова у Києві.

ЗМІ стверджують, що влітку 2009 року, працюючи на посаді ректора Академії СБУ, Віктор Мікулін зчинив смертельну ДТП. Так, перебуваючи за кермом автомобіля, ректор на смерть збив пішохода, який перетинав проспект в недозволеному місці. Потерпілий отримав смертельні поранення, у результаті яких помер не приходячи до тями. За даними міліції, пішохід перебував у стані алкогольного сп'яніння. Тоді як алкоголю в крові водія тоді офіційно не знайшли. Втім, після цього випадку Віктора Мікуліна було відсторонено з посади ректора Академії, а невдовзі – звільнено.

Згодом чоловік обіймав посаду заступник голови Закарпатської обласної державної адміністрації.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Львівщині судитимуть керівництво військкомату, яке допомагало ухилянтам виїжджати за кордон.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Житель Києва викликав поліцію, бо забув, де припаркував машину
01 травня 2024, 23:45
У Новій пошті прокоментували ракетний удар по сортувальному депо в Одесі
01 травня 2024, 23:37
Зеленський звільнив очільника департаменту кібербезпеки СБУ Вітюка
01 травня 2024, 23:23
Росіяни атакували Одесу балістикою: виникла потужна пожежа, багато постраждалих
01 травня 2024, 22:51
Мер Ірпеня відсторонив першого заступника через скандал про розкрадання коштів
01 травня 2024, 21:45
У Золочеві зросла кількість поранених внаслідок авіаудару
01 травня 2024, 20:57
Росіяни продовжують атакувати на 7 ділянках фронту, найгарячіше – на Авдіївському напрямку, – Генштаб
01 травня 2024, 20:21
На Франківщині сталася масштабна пожежа: на підприємстві горів склад
01 травня 2024, 19:56
Прикордонники завдали влучних ударів по ворожих позиціях: відео
01 травня 2024, 19:21
Росіяни обстріляли з міномета Липці на Харківщині: загинула жінка
01 травня 2024, 18:58