UA | RU
17 травня 2024, 02:32

Штрихкод у військовому квитку — що він означає та для чого потрібен

фото: kadrovik.ua

Військовозобов’язаним вклеюють у військово-обліковий документ штрих-код (VIN-код), який є ідентифікатором, який Реєстр військовозобов’язаних "Оберіг" автоматично присвоює військовозобов’язаному.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на "Судово-юридичну газету".

Як пояснює видання, наявність такого коду свідчить, що людина виконала вимоги закону про мобілізацію та оновила дані у ТЦК.

Водночас, якщо штрих-коду у військовому квитку чи іншому військово-обліковому документі немає, то буде зрозуміло, що певна людина не оновлювала даних у ТЦК.

Як відомо, наразі працівники ТЦК мають змогу підключитися до електронного реєстру військовозобов'язаних або в телефонному режимі з’ясувати з оператором Реєстру щодо оновлення даних громадянина.

Також наразі опрацьовується нормативно-правова база, за якою будуть видавати єдиний документ для військовозобов'язаного за єдиною формою.

Закон, який вводить цифровізацію військового обліку набув чинності на початку квітня (законопроект 10062). Завдяки реєстру "Оберіг" можна автоматично провести верифікацію людей без участі самих військовозобов'язаних. Система буде поєднана з усіма реєстрами: демографічним, реєстром водіїв, реєстром податкової служби, пенсійного фонду та іншими.

Згодом за допомогою реєстру "Оберіг" формуватиметься електронний військово-обліковий документ, який буде в застосунку для військовозобов’язаних і матиме таку ж юридичну силу, як паперовий.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що у ЦНАПів досі немає доступу до необхідних баз та систем для оновлення даних військовозобов’язаних. Його повинен був надати уряд.

28 червня 2024
Що буде з українськими чоловіками, які не оновлять дані до 16 липня
Все менше часу залишається у військовозобов’язаних до закінчення терміну, відведеного для оновлення військово-облікових даних. На всіх, хто цього все ж не встигне зробити, чекають неабиякі проблеми. R...
26 червня 2024
Як Тищенко вичерпав свій ліміт на скандали, і чому опальний нардеп сам "вирив" собі яму
Вже котрий день в інформпросторі обговорюється скандал з народним депутатом Тищенком, охоронці якого скрутили колишнього військового у Дніпрі. Нардепу вже оголосили підозру, а суд обрав запобіжний зах...
22 червня 2024
Пляжний сезон у містах України: де знайти місце для відпочинку на воді
Українці, які не мають змоги виїхати на відпочинок за кордон чи в інші курортні куточки України, шукають можливість провести відпустку чи вихідні біля води неподалік від дому. Втім, цьогоріч у багатьо...
21 червня 2024
Таємні візити голови "Нафтогазу” Чернишова до НАБУ, або чому йому слід забути про міністерський портфель
Чинний голова НАК “Нафтогаз України” Олексій Чернишов потрапив у черговий скандал. Журналісти-розслідувачі з’ясували, що в його будинку мали пройти обшуки в межах одного з корупційних проваджень. Втім...
У Львові неповнолітні дівчата побили 9-річного хлопчика — за справу взялася поліція
02 липня 2024, 20:37
На Херсонщині чоловік наступив на російську міну, йому відірвало стопу
02 липня 2024, 20:03
На Харківщині вантажівка підірвалась на російській міні
02 липня 2024, 19:40
Двоє загиблих та семеро поранених: прокуратура повідомила про наслідки нових обстрілів Донеччини
02 липня 2024, 19:32
В Одесі з вікна багатоповерхівки випав чоловік
02 липня 2024, 19:17
Сирський після поїздки на передову розповів про ситуацію на фронті
02 липня 2024, 19:08
Обстріл Нікополя: в ОВА уточнили кількість постраждалих та показали наслідки
02 липня 2024, 18:38
В Укренерго повідомили, в які години відключатимуть світло 3 липня
02 липня 2024, 18:20
Внаслідок російського удару по Харкову отримали поранення жінка та двоє дітей
02 липня 2024, 18:10
Нацгвардійці показали, як знищують росіян у Серебрянському лісі
02 липня 2024, 17:50