UA | RU
21 травня 2023, 20:11

У Лохвиці на Полтавщині чоловік розстріляв сусідів, серед жертв - колишній мер

фото: pl.npu.gov.ua

У Лохвиці Полтавської області місцевий житель 53 років застрелив трьох людей. Серед жертв – колишній міський голова В'ячеслав Демчук

Про вбивство повідомила пресслужба Нацполіції у Полтавській області, передає RegioNews.

Про те, що загинув колишній мер, місцевим ЗМІ підтвердив міський голова Віктор Радько.

У неділю 21 травня у Лохвиці чоловік влаштував стрілянину. За словами місцевих жителів, стрілянину влаштував місцевий чоловік, який мав вдома мисливську рушницю. Мер міста розповів журналістам, що зловмисник увірвався до сусідів, одним з яких був колишній міський голова В'ячеслав Демчук.

Начальник Головного управління поліції Полтавщини Євген Рогачов повідомив, що місцевий 53-річний чоловік у трьох домогосподарствах застрелив трьох сусідів:

  • 67-річного та 47-річного чоловіків,
  • 63-річну сусідку.

У поліції додали, що зловмисник стріляв із гладкоствольної зброї, після чого повернувся у власне домоволодіння та підірвав себе.

Наразі на місці злочину працює слідчо-оперативна група поліції, спеціалісти криміналісти та вибухотехнічна служба ГУНП. Обставини та причини трагедії з'ясовують слідчі.

Правоохоронці порушили кримінальне провадження за статтею 115 частини 2 КК України – умисне вбивство більш ніж двох людей.

Нагадаємо, раніше у річці Артополот, що у Полтавській області, знайшли мертвим 19-річного хлопця, який зник 15 квітня 2023 року. Поліція розслідує причини трагедії.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності