UA | RU
16 грудня 2022, 16:36

В Одесі СБУ викрила схему втечі ухилянтів за кордон під виглядом моряків

Фото: із відкритих джерел

Служба безпеки заблокувала в Одесі канал незаконного переправлення за кордон українських громадян призовного віку

Як передає RegioNews, про це повідомили в пресцентрі СБУ.

Зазначається, що до організації нелегального перевезення причетна очільниця місцевого громадського об’єднання моряків. Вона пропонувала потенційним призовникам виїхати за межі України, прикриваючись нібито роботою на іноземних торгових суднах.

"Для цього вона забезпечувала своїх "клієнтів" підробленими документами про непридатність до військової служби. Вартість "послуг" становила від 7 до 8 тисяч доларів. Сума залежала від обставин і терміновості рейсу", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що для реалізації схеми жінка створила організоване злочинне угруповання, до якого входив її батько. Чоловік зустрічався з клієнтами, вів переговори та отримував від них гроші за втечу за кордон.

Ще одним учасником групи був керівник місцевого навчального центру моряків, який користувався власними зв’язками в медзакладах для оформлення фальшивих довідок про "стан здоров’я". Готовий пакет фейкових документів клієнти отримували від кур’єра.

Співробітникам СБУ вдалося задокументувати одержання фігурантами майже 8 тисяч доларів за виготовлення "білого квитка". Правоохоронці затримали організаторку угруповання, її близького родича і керівника морського навчального центру.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, раніше в Одесі затримали агента РФ, який зливав дані про позиції ЗСУ до штабу "Вагнера".

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності