UA | RU
13 березня 2024, 19:09

На Львівщині викрили наркоторговців та вилучили "товару" на 10 млн грн

фото: facebook.com/DSI.police.ukraine

Правоохоронці викрили нарколабораторію у Львівському районі. Учасників групи, яка постачала наркотики до Дрогобицької виправної колонії, затримали

Про це повідомили у департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України, передає RegioNews.

За даними правоохоронців, лідер групи, який перебував за ґратами, налагодив схему постачання й збуту наркотиків і психотропних речовин на територію Дрогобицької виправної колонії. Він залучив до схеми довірених осіб як з-поміж ув'язнених колонії, так і з волі.

Учасники групи, які були на волі, формували пакунки із наркотиками й перекидали їх через периметр колонії. Один із чоловіків безпосередньо відповідав за функціонування лабораторій.

Нарколабораторії облаштували у приміщеннях двох приватних будинків у Львівському районі. Їх обладнали спеціальними системами підігріву, освітлення, автоматичного поливу, підживлення ґрунту і повітря. Готовий товар передавали для постачання в колонію.

5 березня поліцейські затримали двох чоловіків під час передачі чергової партії до колонії. Їм і ще двом спільникам повідомили про підозри.

Вчора, 12 березня, правоохоронці знешкодили лабораторії й затримали учасника групи, який відповідав за їх функціонування. Вилучений канабіс оцінюють у 10 мільйонів гривень. Чоловікові повідомили про підозру за посів або вирощування снотворного маку чи конопель. Санкція статті — позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Наразі всі викриті члени групи перебувають під вартою.

Нагадаємо, раніше на Львівщині викрили трьох осіб, які налагодили схему збуту бупренорфіну серед наркозалежних у місцях позбавлення волі.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності