UA | RU
04 березня 2024, 08:07

Через блокаду на польському кордоні застрягли вантажі для українських військових, — волонтер

фото: twitter.com/nazar_london

Через блокаду польськими фермерами польско-українського кордону, в Україну не може потрапити вантаж для військових, який очікують на фронті

Про це повідомив волонтер Назар Смик, передає RegioNews.

За його словами, перед пунктом пропуску "Медика-Шегині" застрягли дві вантажівки, які везуть чотири військові вантажівки Daf.

"Це демілітаризовані військові вантажівки, які йдуть на один з фондів, вони вже оплачені. Вже на місці їх розподілять між бригадами, зокрема, для 12-ї бригади спеціального призначення "Азов" Національної гвардії України. Сказали поляки, що не пропустять. Говорив з посольством, там сказали, що весь кордон перекритий. Поліція пробувала перекинути вантажівки на другий пропускний пункт, а там пропускають одну фуру в годину, якщо я туди поїду, то буду декілька діб стояти", – розповів він, передає zaxid.net.

За словами чоловіка, польська поліція ніяк на ситуацію не реагує. Він додав, що проблеми виникають з кожною фурою, яка їде в Україну.
Волонтер додав, що така ситуація із затримкою військової техніки на кордоні триває від початку зернової блокади, логістика збільшилася з п’яти до 14 днів. Ще 6 вантажівок та причепів стоять у Нідерландах вже 2 тижні, бо перевізники не можуть їх забрати.

Зазначимо, на українсько-польському кордоні продовжують блокувати всі шість пунктів пропуску, а в черзі на в’їзд в Україну очікують 2400 вантажівок. Найбільші черги поблизу пунктів пропуску "Краківець" та "Ягодин".

Нагадаємо, раніше заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький заявив, що за зерно з України, яке польські фермери висипали з вагонів на колії, що стало частиною протестів проти експорту українського зерна в Європу, будуть платити ті, хто його розсипав.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності