UA | RU
03 листопада 2022, 15:47

Окупанти вивозять гауляйтерів з Херсона: розвідка повідомила деталі

Фото з відкритих джерел

Російські окупанти вивозять гауляйтерів та колабораціоністів із тимчасово окупованого Херсона на Арабатську Стрілку

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони, пише RegioNews.

Розвідники заявляють, що на Херсонщині триває депортація українців з правого берега Дніпра — щоб "заохотити" людей до "переїзду", їм пропонують отримати "житлові сертифікати" на купівлю житла у РФ.

У межах депортацій місцевих жителів примусово виселяють із квартир та будинків — у порожнє житло заселяються одягнені у цивільний одяг російські військові, також окупанти відбирають у людей автомобілі.

З інтернатів Херсона дітей вивезли до Криму, де їх розмістили в одній із психіатричних лікарень Сімферополя, також на півострів перевезли ув'язнених херсонської колонії.

Росіяни попереджають місцевих жителів, що всі причали мають бути порожніми — у разі виявлення там плавальних засобів їх або знищать, або конфіскують.

Останні кілька тижнів триває переселення колаборантів та представників окупаційної "адміністрації" до пансіонатів на Арабатській Стрілці, власників баз відпочинку змушують розселяти "переселенців".

Противник активно використовує дорогу через Арабатську Стрілку між Кримом та Херсонською областю — після початку великої війни інженери армії РФ відновили ґрунтову дорогу та транспортне сполучення, що зменшило маршрут із Криму в окуповані частини Херсонської та Донецької областей.

Нагадаємо, днями Генштаб повідомляв, що, боячись контрнаступу ЗСУ, російські загарбники продовжують тікати на лівий берег Дніпра. Вони навіть вже перемістили окупаційну адміністрацію з Херсона у Скадовськ.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності