UA | RU
28 листопада 2023, 18:02

Винуватця ДТП на Харківщині, у якій загинули двоє військових, взяли під варту

фото: прокуратура

У Харківській області водій автомобіля Subaru Forester збив двох військовослужбовців ЗСУ, які лагодили машину на узбіччі. Винуватець смертельної ДТП, яка сталася тиждень тому, втік з місця події, проте був затриманий та поміщений під варту

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на прес-службу Харківської обласної прокуратури.

У скоєнні аварії, що сталася увечері 22 листопада, підозрюється 29-річний чоловік.

Як розповіли в прокуратурі, фігуранту було повідомлено про підозру за фактом порушення ПБДР, що спричинило смерть потерпілих (ч. 3 ст. 286 КК України) та за фактом залишення в небезпеці (ч. 3 ст. 135 КК України).

Як було встановлено слідством, водій Subaru Forester їхав із боку міста Дергачі у напрямку Золочева.

"У цей час на узбіччі дороги був припаркований зламаний автомобіль українських військових, які намагались його відремонтувати. У цьому їм допомогали небайдужі водії", - йдеться у повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що підозрюваний не врахував дорожню обстановку, проявив необачність при виникненні перешкоди для руху у вигляді пішоходів на узбіччі, яких "він об'єктивно спроможний був виявити, своєчасно не вжив заходів для зменшення швидкості та збив двох чоловіків".

Внаслідок отриманих травм один із постраждалих - військовий ЗСУ - загинув на місці, а інший військовослужбовець помер у лікарні через 3 дні.

"Злякавшись, водій не допоміг потерпілим, залишив авто та втік з місця злочину. Чоловік переховувався вдома у своїх знайомих у Харківській області. Після цього він поїхав до товариша у Харків, де був викритий правоохоронцями", - розповіли в прокуратурі.

Слідчий суддя Київського районного суду Харкова задовольнив клопотання сторони обвинувачення. Таким чином, підозрюваного взяли під варту без права внесення застави.

Термін такого запобіжного заходу - на 60 діб, тобто до 25 січня 2024 року включно.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на Харківщині водій збив військовослужбовців і втік з місця ДТП.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності