UA | RU
11 червня 2021, 20:09

ЗМІ про півроку Терехова на чолі Харкова: зловживання і безгосподарність

За півроку Ігоря Терехова на чолі Харкова актуальні для міста проблеми так і не були вирішені - більше того, штучно створюються нові

Про це пише "РБК-Україна" у своїй статті "Неміцний господарник. Як Терехов провалює "випробувальний термін" на посаді керівника Харкова".

Підводячи підсумки перебування Терехова біля керма мерії, журналісти відзначають, що він провалив боротьбу з COVID-19. "Безпосередньо в облцентрі ситуація дійшла до катастрофи. Заповненість лікарняних ліжок у місті в квітні доходила до 99%. Не вистачало кисневих концентраторів і лікарського персоналу... при цьому Терехов так і не пішов на рішучі заходи, закривши Харків на локдаун за прикладом багатьох інших українських міст. Провалили в місті і початок вакцинаційної кампанії", - пише видання.

Автори відзначають, що в самий розпал коронавірусної кризи в місті сам Терехов полетів на курорт в турецькій Анталії – пізніше подаючи цю поїздку як робоче відрядження.

На думку видання, нічого не було зроблено Тереховим і для вирішення старих проблем, серед яких "деградація сфери ЖКГ, "втома" міської інфраструктури, транспортні проблеми, екологія, якість медичного обслуговування, заповненість шкіл і дитячих садків".

"Близько третини всіх комунальних підприємств міста працюють у збиток. Фактично, навколо кожного грошового потоку з міськбюджету утворилася своя "інфраструктура" з компаній-прокладок і підрядників, пов'язаних з міськими топ-чиновниками", - підводять підсумки господарської діяльності Терехова журналісти.

При цьому видання відзначає зловживання при реконструкції зоопарку, вартість якої вже дійшла до двох мільярдів гривень, що набагато дорожче недавно реконструйованого зоопарку в Дубаї, площа якого в кілька разів більше.

Відзначили в статті і бажання Терехова пограти на почуттях харків'ян з Днем перемоги, що, на думку авторів, "несе в собі велику небезпеку".

"Багатомісячний "випробувальний термін" Терехова ще триватиме до жовтневих виборів. Але судячи з того, як здобувач повноцінної мерської посади проявив себе за цей час, харків'янам – як, по суті, "роботодавцю" місцевої влади – буде логічно заявити Терехову в жовтні: "Вибачте, ви нам не підходите", підбиває підсумок видання.

Нагадаємо, Харківська міськрада 24 лютого припинила повноваження Геннадія Кернеса, який помер від коронавірусу ще 17 грудня минулого року в Німеччині. 30 березня Верховна Рада призначила вибори мера Харкова на 31 жовтня 2021 року.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Доба на Донеччині — росіяни вбили п'ятьох людей
26 квітня 2024, 09:57
Безугла радить ухилянтам за кордоном відмовитися від українського громадянства
26 квітня 2024, 09:35
Обстріли Харківщини: за добу отримали поранення 13 мирних жителів регіону
26 квітня 2024, 09:14
Понад 300 ударів ворога за добу: інформація від Запорізької ОВА про наслідки обстрілів
26 квітня 2024, 08:49
Інтенсивність зростає: Генштаб ЗСУ повідомив про 114 бойових зіткнень за добу
26 квітня 2024, 08:34
Суд обрав запобіжний захід міністру Сольському
26 квітня 2024, 08:16
Телепортувався на той світ: військові показали відео знищення окупанта біля Роботиного
26 квітня 2024, 08:03
Внаслідок обстрілів Херсонщини отримали поранення шестеро людей
26 квітня 2024, 07:49
Тікав від поліції у комендантську годину: в Запоріжжі п'яний водій влаштував ДТП
26 квітня 2024, 04:00
На Львівщині стався вибух у пункті прийому металобрухту: є загиблі
26 квітня 2024, 03:00