UA | RU
07 серпня 2023, 21:16

Росіяни завдали ракетного удару по Покровську: поцілили у багатоповерхівки

Фото: Facebook ОВА

Військові рф завдали два ракетні удари по Покровську і поцілили у житловий будинок, є жертви

Про це повідомив президент Володимир Зеленський, передає RegioNews.

"Місто Покровськ, Донецька область. Донбас, від якого Росія намагається залишити тільки розбите й обпалене каміння. Два ракетні удари. Влучання по звичайному житловому будинку. На жаль, є жертви. На місці – рятувальники та всі необхідні служби. Триває порятунок людей", - написав Зеленський.

За словами Президента, "мусимо зупинити російський терор".

"Кожен, хто бʼється за свободу України, рятує життя людей. Кожен у світі, хто допомагає Україні, разом із нами переможе терористів. росія відповідатиме за все, що накоїла в цій страшній війні", - резюмував Зеленський.

У свою чергу голова Донецької ОВА Павло Кириленко розповів, що, за попередніми даними, внаслідок ворожої атаки на Покровськ відомо про 7 поранених.

"1 людина загинула, 7 поранені - такі попередні оперативні дані наслідків рашистської ракетної атаки на Покровськ", - повідомив Кириленко.

Внаслідок атаки пошкоджено дев'ятиповерхівку та п'ятиповерхівку, житлові будинки у приватному секторі, готель, магазини, адміністративні будівлі, підкреслив голова ОВА.

За його словами, рашисти завдали двох ударів по центру міста з інтервалом у кілька десятків хвилин. Пошкодили 9-ти та п'ятиповерхівки, житлові будинки у приватному секторі, готель, заклади харчування, магазини, адміністративні будівлі.

Голова ОВА наголосив, що зберігається загроза повторних атак.

"Наполегливе прохання до цивільних - спуститися в укриття. Інформацію щодо поранених і загиблих оновлюватиму мірою надходження", - резюмував Кириленко.

У результаті удару рф по Покровську кількість жерств зросла до п'яти, а кількість поранених - до 18. Про це повідомив глава МВС Ігор Клименко.

"5 загиблих та 18 поранених - наслідки двох ударів по житлових будинках у Покровську", - написав Клименко.

За його словами, станом на 21:20 внаслідок першого прильоту загинуло 4 та потерпіли 3 цивільних осіб.

Під час повторного обстрілу загинув заступник начальника Головного управління ДСНС у Донецькій області.

Ще 4 рятувальників, 8 поліцейських та 3 цивільних травмовані. Наші герої першими прибули на місце обстрілу допомагати людей.

"Пошуково-рятувальні роботи тривають. Розбираємо завали, рятуємо людей від російського терору", - резюмував Клименко.

Раніше повідомлялось, що російські війська тричі обстріляли житловий будинок в Оріхові Запорізької області. Внаслідок обстрілів виникла пожежа, яку рятувальники оперативно ліквідували.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...