UA | RU
27 березня 2023, 21:43

Правоохоронці встановили особу окупанта, який застрелив жінку на Харківщині

фото: поліція

Правоохоронці на Харківщині ідентифікували російського майора, який застрелив мешканку Ізюма, до якої раніше залицявся

Про це заявив начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції у Харківській області Сергій Болвінов у Facebook у понеділок, 27 березня, передає RegioNews.

"Слідчі весь цей час збирали докази та спілкувалися зі свідками - і нам вдалося ідентифікувати цього майора-вбивцю - його звуть Олександр, йому 39 років, громадянин Росії. Майору заочно повідомлено про підозру слідчими під процесуальним керівництвом прокуратури за ч. 2 ст. 438 КК України - порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством", - йдеться у повідомленні.

Жертвою окупанта стала 36-річна уродженка Івано-Франківська. До Ізюма вона переїхала, бо з цього міста її чоловік. Однак на початку повномасштабного вторгнення виїхати на захід країни їй не вдалося.

"У травні, коли місто було окуповане, до Марії почали залицятися російські офіцери - розповідали їй, як "заберуть її в РФ, подалі від війни". Більше того, ці офіцери стали ревнувати Марію одне до одного. 2 червня Марія підійшла до штабу росіян - там був Wi-Fi, який їй був необхідний для зв'язку з родичами. Зі штабу вийшов п'яний майор Олександр, один з тих, хто ревнував Марію. Він вистрілив Марії в груди, при цьому були свідки. Жінка померла відразу на місці", - наголосив правоохоронець.

За його словами, загарбник не зможе виїхати з Росії, тому що "у будь-якій цивілізованій країні він одразу ж буде заарештований і спрямований в Україну, де на нього чекає суд".

Нагадаємо, раніше правоохоронці взяли під варту "чиновницю" окупаційної адміністрації Дворічної.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності