UA | RU
13 вересня 2021, 21:30

Кабмін змінив правила і обмеження карантину в Україні

Кабінет Міністрів змінив правила карантину в Україні. Тепер українці при наявності covid-сертифікатів зможуть обійти більшість обмежень в "жовтих" і "червоних" зонах

Про це повідомляє пресслужба Міністерства охорони здоров'я України, передає RegioNews.

Зокрема, нові карантинні правила передбачають, що covid-сертифікат буде мати дві опції, а також містити інформацію про вакцинацію, негативний тест або одужання від коронавірусу.

При цьому "жовтий" сертифікат матиме інформацію про перше щеплення, а "зелений" - про повний курс вакцинації. Сертифікати матимуть кольорові позначки виключно в цифровому форматі, паперовий варіант сертифіката не буде кольоровим.

Кабмін спростив вимоги до роботи навчальних закладів у разі введення "жовтої" зони. Вони працюватимуть за наявності не менше 80% працівників з" жовтими "або" зеленими " covid-сертифікатами.

При цьому в "жовтій" зоні не діятимуть обмеження, якщо всі учасники і не менше 80% організаторів заходів, працівників кінотеатрів, театрів, музеїв або інших культурних закладів матимуть "жовтий" або "зелений" covid-сертифікат.

Водночас Кабмін дозволив власникам закладів самим вирішувати чи надавати послуги тільки вакцинованим.

У разі запровадження "червоної" зони навчальні заклади працюватимуть лише якщо 100% працівників мають "зелений" covid-сертифікат.

При цьому чинні обмеження "червоного" рівня не застосовуватимуться за умови наявності у всіх учасників, працівників та організаторів заходів та працівників кінотеатрів, театрів "зеленого" covid-сертифікату.

Крім того, при наявності "жовтого" або "зеленого" сертифіката про вакцинацію або одужання від COVID-19 при перетині кордону не потрібно буде проходити самоізоляцію. Нововведення стосується і людей, які прибувають з тимчасово окупованих територій.

У відомстві зазначили, що зміни до постанови № 1236, що встановлює нові карантини для запобігання поширенню COVID-19, набудуть чинності через 7 днів з моменту публікації документа.

Як повідомлялося, сьогодні голова Чернівецької ОДА заявив, що жодного дистанційного навчання не передбачається: тільки карантин.

Раніше міністр Ляшко анонсував, що в Україні буде змінено адаптивний карантин.

09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
На Прикарпатті 10-річний хлопчик заблукав у горах
15 травня 2024, 04:45
Двоє бойовиків, які штурмували позиції ЗСУ на Донеччині, проведуть 15 років за ґратами
15 травня 2024, 03:40
ЗСУ показали, як розривають бронетехніку та підрозділи окупантів на Сході
15 травня 2024, 03:00
Поскандалили на весіллі і пішли у напрямку дому: на кордоні затримали трьох іноземців
15 травня 2024, 02:45
На Житомирщині поліція почала розслідування через спробу самогубства 12-річного хлопчика
15 травня 2024, 01:37
На Харківщині ЗСУ перемістились на більш вигідні позиції в районах Лук’янців та Вовчанська, – Генштаб
15 травня 2024, 01:30
У Дніпрі засудили чоловіка, який жорстоко побив хворого 8-річного племінника
15 травня 2024, 00:15
У Києві викрили дев'ять нелегальних гральних залів, які порушували комендантську годину
14 травня 2024, 23:52
В усіх областях України застосували аварійні відключення електрики
14 травня 2024, 21:42
Військові показали, як нищать дронами замасковану техніку ворога на Запоріжжі
14 травня 2024, 21:26