UA | RU
21 січня 2021, 21:26

Тупицький поскаржився Зеленському на охорону, яка не пускає його в будівлю КСУ

У зв'язку з цим він разом з іншими суддями написав заяви до прокуратури
У зв'язку з цим він разом з іншими суддями написав заяви до прокуратури
Фото: із відкритих джерел

Відсторонений на два місяці голова Конституційного Суду Олександр Тупицький написав звернення до президента Володимира Зеленського, в якому просить повпливати на державну охорону, що не пускає його на роботу.

Відповідне звернення опубліковане на сайті КСУ, передає RegioNews.

Тупицький стверджує, працівники УДО порушили закон і перешкоджали його службовій діяльності та інших суддів.

За його словами, Указ президента від 29 грудня 2020 року не є актом, внаслідок якого "особа може втратити статус судді".

Голова КСУ вказав, що 19 січня працівники УДО не допускали до адмінбудівлі суду його, а також суддів Олександра Касмініна і Володимира Мойсика.

Усі входи до будівлі були перекриті невідомими особами у камуфляжній формі. Ці особи разом з працівниками УДО, які охороняють суд, перебували на території суду", - зазначив Тупицький.

У зв'язку з цим Тупицький разом з іншими суддями написали заяви до прокуратури. Він просить Зеленського вплинути на ситуацію, щоб судді могли виконувати свої повноваження. Також Тупицький просить притягнути до відповідальності керівників УДО і скликати засідання РНБО з цього питання.

Нагадаємо, 28 грудня голові Конституційного Суду України Олександру Тупицькому було повідомлено про підозру у вчиненні впливу на свідка шляхом підкупу, а також у наданні завідомо неправдивих показань свідка.

29 грудня Зеленський усунув Тупицького від посади судді КСУ на два місяці. 19 і 20 січня голову КСУ Тупицького не пустили до Конституційного суду.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності