UA | RU
23 квітня 2021, 16:32

Розгляд справи Стерненка перенесли на середину травня через нові докази

Одеському активісту відмовили у відводі суддів
Одеському активісту відмовили у відводі суддів
Фото: із відкритих джерел

В Одесі колегія суддів апеляційного суду відклала розгляд апеляційної скарги адвокатів активіста Сергія Стерненка та його соратника Руслана Демчука, оскільки до справи були долучені нові докази.

Про це повідомляє Telegram-канал Pavlovsky.news, передає RegioNews.

Перед рішенням колегії суддів Стерненко заявив, що проти нього діють не тільки прокурори, але і три судді.

Він уточнив, що подібна ситуація спостерігалася під час розгляду справи в суді першої інстанції, і в кінцевому підсумку, привела до виникнення масових протестів.

Сторона захисту наполягала, що Стерненку не дали можливості отримати необхідну правову допомогу. Ще однією претензією до суддів є той факт, що вони дозволили долучити до матеріалів справи додаткові докази обвинувачення, хоча в суді першої інстанції їх не було і захист обвинуваченого не мав можливості з ними ознайомитися”, - йдеться в повідомленні.

В результаті, суд був перенесений на 14 травня, щоб Сергій Стерненко та його захисники встигли ознайомитися з новими доказами.

Нагадаємо, 9 квітня Одеський апеляційний суд відпустив з-під варти Сергія Стерненка та Руслана Демчука під цілодобовий домашній арешт.

30 березня справу Стерненка передали на розгляд до Одеського апеляційного суду. Вже визначено склад колегії суддів.

23 лютого в Одесі суд відправив активіста Стерненка у в’язницю на 7 років. Його визнали винним у тому, що він викрав людину.




18 березня 2024
Парламент увійшов у зону турбулентності. Чи загрожує Верховній Раді політична криза?
Верховна Рада, схоже, опинилася на порозі парламентської кризи. За останні три тижні нардепи змогли ухвалити лише одне рішення в той час, коли в повітрі зависнули важливі для Офісу президента питання,...
09 березня 2024
Призначення Залужного послом у Великобританії: добровільно-примусова висилка чи зважений крок?
Колишній головнокомандувач ЗСУ найближчим часом може поїхати працювати в Лондон – президент готовий призначити його послом України у Великобританії. Чи зможе Валерій Залужний після такої дипломатичної...
05 березня 2024
Кінець "гуманітарці" на папері: які зміни очікують на волонтерів із 1 квітня
Незабаром в Україні зміняться правила завезення гуманітарної допомоги з-за кордону. RegioNews розбирався, що зміниться для волонтерів та з якими проблемами вони можуть стикнутися
29 лютого 2024
"Дія" для військових: яким буде новий додаток "Армія+" та чи надсилатимуть там електронні повістки
У Міністерстві оборони анонсували запуск окремого додатку для військовослужбовців – "Армія+". Новинка буде дещо схожою на "Дію", але спочатку користуватися нею зможуть лише чинні військовослужбовці. R...