UA | RU
09 квітня 2021, 18:56

Довибори на Франківщині: суд скасував усі постанови про недійсні вибори на дільницях

Сьогодні скасовані постанови по двох дільницях
Сьогодні скасовані постанови по двох дільницях
Фото з відкритих джерел

Івано-Франківський окружний адміністративний суд скасував усі постанови окружної виборчої комісії №87 щодо визнання недійсними виборів на п’яти дільницях. 

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Громадянську мережу "Опора".

Позови ініціював кандидат в народні депутати від партії "За майбутнє" Олександр Шевченко.

Зокрема, 9 квітня адмінсуд скасував відповідні постанови ще на двох дільницях у населених пунктах Монастирчани та Микуличин.

На цих ДВК під час повторного підрахунку голосів було виявлено невідповідність кількості бюлетенів за Шевченка. Так, у протоколах була зазначена більша кількість голосів, ніж було при перерахунку.

Таким чином, скасовані усі постанови ОВК про визнання недійсними виборів на 5 виборчих дільницях: №261027 (м. Яремче), №260515 (с. Парище), №260025 (с. Манява), №261030 (Монастирчани) та №260028 (Микуличин), – зазначають у громадянській мережі.

Як повідомлялося 4 квітня, Вірастюк переміг на довиборах у Раду на Івано-Франківщині. Василь Вірастюк обійшов Олександра Шевченка на 749 голосів.

Того ж дня стало відомо, що Шевченко оскаржуватиме перемогу Вірастюка в суді. Команда кандидата вже готує судові позови.

7 квітня щодо довиборів в Раду ЦВК повідомила, що чекає даних від судів для встановлення результатів. Відповідні рішення судів можуть вплинути на остаточні відомості.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики