UA | RU
27 січня 2021, 18:01

В Раді зареєстровано законопроєкт про дозвіл на подвійне громадянство

Нардепи пропонують внести відповідні зміни до українського законодавства
Нардепи пропонують внести відповідні зміни до українського законодавства
Фото з відкритих джерел

Законопроект №4640 "Про внесення змін до деяких законів України щодо правового забезпечення наявності іноземного громадянства (підданства) у громадян України" зареєстровано у Верховній Раді.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на сайт Верховної ради.

Народні депутати України пропонують внести зміни до українського законодавства, які дозволять мати подвійне громадянство.

Відповідний законопроект №4640 "Про внесення змін до деяких законів України щодо правового забезпечення наявності іноземного громадянства (підданства) у громадян України" зареєстровано у Верховній Раді.

Автори законопроекту пропонують внести зміни до закону України "Про громадянство", які надають громадянам України право набувати громадянство (підданство) іноземної держави без втрати громадянства України. Запропоновані зміни також дають змогу іноземцям набувати громадянство України без відмови від громадянства своєї країни.

Законопроєкт перебуває на розгляді в Комітеті Верховної Ради України з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Автори законопроєкту Дунда Олег Андрійович, Аліксійчук Олександр Васильович, Микиша Дмитро Сергійович, усі представляють фракцію "Слуга народу".

Як повідомлялося раніше, Комітет Ради підтримав законопроєкт, який дозволить Татарову уникнути відповідальності.

Також стало відомо, що Зеленський відкликав закон про розгін Конституційного Суду. Документ так і не розглянули в профільному комітеті.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики