UA | RU
01 квітня 2021, 17:19

Старух пригрозив місцевим чиновникам "правовою оцінкою за бездіяльність у боротьбі з пандемією"

Голова Запорізької ОДА назвав території області, де ситуація з COVID-19 найгірша
Голова Запорізької ОДА назвав території області, де ситуація з COVID-19 найгірша
Фото пресслужби Запорізької ОДА

Під час  засідання регіональної комісії з  питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій голова облдержадміністрації Олександр Старух особливу увагу приділив територіям, де місцева влада ігнорує питання епідеміологічної безпеки.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на пресслужбу Запорізької ОДА.

Олександр Старух звернув увагу, що важка ситуація із захворюванням на коронавірус у Кам’янці-Дніпровській, де вже три місяці у міській лікарні ніяк не завершать будівництво кисневої станції. У критичний момент для порятунку ковідних пацієнтів може не вистачати кисню. У той же час міський голова Володимир Антоненко не вважає за потрібне брати участь у роботі регіональної комісії. Замість керівника громади на екрані онлайн-трансляції красномовний запис – немає мікрофону та відсутній зв’язок.

За словами очільника області, зв’язок із реальністю та інтересами своїх земляків також втратили і кілька інших міських голів. Наприклад, незрозумілу безвідповідальність проявляє місцева влада у Вільнянську. Незважаючи на різкий стрибок захворюваності, досі не створено комісію з ТБ та НС, не вжито превентивних заходів, немає заборони на проведення масових зібрань.

Місцеві громади разом із державою відповідають за життя і здоров’я людей. І дії, і бездіяльність всіх місцевих керівників ретельно проаналізують правоохоронні органи. У нас є відповідна правова база та статті Кримінального кодексу. Кожен отримує оцінку і від закону, і від своїх виборців, - підкреслив голова облдержадміністрації.

Сьогодні ж у Запорізькій ОДА повідомляли, що через зростання кількості хворих на COVID у Запорізькій області збільшено ліжковий фонд додатково на 205 ліжок. Кількість "ковідних" ліжок збільшено у міських лікарнях №1, №7, №6, у дитячій лікарні №5 та пологовому будинку №4. Всі "ковідні" ліжка забезпечені медичним киснем на 80%.

За словами директора Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексія Кулинича, наразі хворими на COVID перевантажені міські лікарні №6 та №9, а також лікарня у Вільнянську та госпіталь у Пологах.

В залежності від завантаження лікарень буде здійснюватися перерозподіл хворих на COVID, які потребують лікування у стаціонарі. Він здійснюватиметься не за місцем проживання, а у будь-яких лікарнях, де є вільні місця. Уже опрацьовані найбільш оптимальні логістичні маршрути переміщення хворих, - зазначив Олексій Кулинич.

Як повідомлялося, дитяча "інфекційка" Харкова захлинається від кількості важких хворих з COVID-19. Останнім часом почастішали важкі випадки захворювання коронавірусом серед дітей.

Також в Україні новий антирекорд за кількістю летальних випадків від COVID-19. Найбільше нових заражень виявили в Одеській області та столиці.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
Тікав від поліції у комендантську годину: в Запоріжжі п'яний водій влаштував ДТП
26 квітня 2024, 04:00
На Львівщині стався вибух у пункті прийому металобрухту: є загиблі
26 квітня 2024, 03:00
Юрист пояснив, за яких умов заброньованому можуть вручити повістку "на відправку"
26 квітня 2024, 02:19
ЗСУ показали, як під Бахмутом знищили російські танки та БМП
26 квітня 2024, 02:00
Мешканець Тернополя відправив за кордон скам'янілості доісторичних істот віком понад 400 млн років
26 квітня 2024, 01:20
У Києві під виглядом масажних салонів працювали борделі
26 квітня 2024, 00:12
Ракетний удар по Балаклії: кількість поранених зросла до 11
25 квітня 2024, 22:07
Жительці Дніпра, яка намагалася продати дитину, суд обрав запобіжний захід
25 квітня 2024, 21:42
Черкащина потерпає від підтоплень: рятувальники зняли дроном масштаби стихії
25 квітня 2024, 21:07
Протягом доби відбулось майже 100 бойових зіткнень: вечірнє зведення Генштабу
25 квітня 2024, 20:38