UA | RU
28 грудня 2020, 15:58

У Дніпрі директор департаменту міськради наніс громаді понад 3 млн грн збитків

Організував схему розтрати бюджетних коштів на будівництві зупинок
Організував схему розтрати бюджетних коштів на будівництві зупинок
Фото з відкритих джерел

Використовуючи власне службове становище, чиновник у Дніпрі організував схему розтрати коштів місцевого бюджету, виділених на будівництво зупинок громадського транспорту в місті.

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Департамент стратегічних розслідувань Нацполіції України.

У період з листопада 2017 по жовтень 2018 року департамент Дніпровської міськради та комунальне підприємство уклали договір з приватним товариством щодо поставки 28-ми конструкцій зупинок. Без необхідних документів з міського бюджету безпідставно перерахували кошти. Згодом виявилось, що ціна зупинок суттєво завищена. Крім того, частину із закуплених конструкцій не поставили на облік комунального підприємства, як передбачено нормативними документами.

"Допомогли" організатору схеми його спільники – нині колишні директор приватного товариства та керівник комунального підприємства.

У результаті дій зловмисників, територіальній громаді Дніпра завдано 3,2 млн грн збитків. Відповідна сума підтверджена експертним висновком, - заявляють у поліції.

Викрили злочинну схему оперативники управління стратегічних розслідувань у Дніпропетровській області з колегами-правоохоронцями.

Наразі директору департаменту Дніпровської міськради повідомили про підозру за ч. 3 ст. 28, ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України. Двом іншим учасникам схеми – ексдиректору фірми та комунального підприємства заочно повідомили про підозри за такою ж кваліфікацією. Їх оголосили у розшук.

Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кривому Розі чиновники міськради і підприємці розікрали 6 млн гривень з бюджету.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...