UA | RU
03 квітня 2020, 16:15

На Херсонщині померлу від Covid-19 поховали без дотримання спецправил: поліція відкрила провадження

В місті Олешки, що на Херсонщині, поліція запідозрила можливе порушення санітарних правил та норм щодо запобігання епідемічним інфекційним хворобам
В місті Олешки, що на Херсонщині, поліція запідозрила можливе порушення санітарних правил та норм щодо запобігання епідемічним інфекційним хворобам
Фото: Суспільне

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на Суспільне.

Як ми повідомляли pанішe, один з виявлeних на Хepсонщині випадків захвоpювання на коpонавіpус виявився летальним. Виявилося, що родичам віддали для поховання труп пацієнтки ще до отримання остаточних результатів тестування на Covid – 19.

Олешківським відділенням поліції внесено відомості до єдиного реєстру досудових розслідувань щодо факту смерті від коронавірусної інфекції в Олешківському районі Херсонської області та можливих порушень санітарних правил та норм.

"Було встановлено, що працівники Олешківської центральної районної лікарні допустили порушення правил та норм встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам. Це виразилося в тому, що 1-го квітня було видано для поховання труп пацієнтки вказаної лікарні до отримання остаточних результатів тестування на інфекційне захворювання Covid - 19. В результаті діагноз було підтверджено, а труп поховано без дотримання розпорядження керівника робіт із ліквідації наслідків медико - біологічної надзвичайної ситуації, пов’язаної із поширенням коронавірусної хвороби, що завідомо могло спричинити поширювання цього захворювання" - розповіла речниця головного управління Національної поліції Херсонської області Тетяна Пшонь:

Також речниця головного управління Національної поліції Херсонської області повідомила, що за вказаним фактом порушено кримінальне провадження за статтею 325-ю частиною 1-ю Кримінального кодексу України, а саме - порушення санітарних правил та норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням.

За вказаною статтею передбачено покарання у вигляді штрафу від тисячі до трьох тисяч неоподактованих мінімумів доходів громадян, а також позбавлення волі на строк до трьох років.

Крім того, після випадку у місті було встановлено карантинний пост. Загалом у області встановлені 11 карантинних постів, де разом з поліцейськими працюватимуть медики та рятувальники.

Такі заходи вживаються задля протидії поширення коронавірусу. В’їзд та виїзд з міста не заборонений. Поліцейські сприяють медпрацівникам у проведенні безконтактного заміру температури водіїв автотранспорту та їхніх пасажирів, а також рятувальникам у проведенні дезінфекційних заходів. Також проводять роз’яснювальну роботу з водіями.

Читайте також: Коронавірус в Україні: хроніка (оновлюється)

Читайте також: Як протистоять коронавирусу в регіонах: хроніка (оновлюється)

Станом на 3 квітня в Україні 942 лабораторно підтверджених випадки COVID-19, з них 23 летальних, 19 пацієнтів одужало. За добу було зафіксовано 138 нових випадків.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики