UA | RU
22 квітня 2021, 19:58

На Закарпатті керівництво Держгеокадастру організувало схему розкрадання землі - СБУ

Зловмисники вивели із державної власності 26 ділянок площею майже 54 га
Зловмисники вивели із державної власності 26 ділянок площею майже 54 га
Фото: СБУ

Працівники Служби безпеки України викрили масштабну схему незаконного виділення у приватну власність державних земель, яку організувало вище керівництво Держгеокадастру Закарпатської області.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає RegioNews.

Організував протиправну схему колишній в.о. начальника Держгеокадастру. Він залучив до "справи” новопризначеного очільника установи та деяких керівників структурних підрозділів. Учасники оборудки виділяли з державної у приватну власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення поблизу Ужгорода”, - йдеться в повідомленні.

СБУ встановила, що зловмисники вносили до Державного земельного кадастру інші дані. Замовники таких послуг отримували землі з лісовими угіддями під виглядом земель сільськогосподарського призначення.

Слідчі СБ України задокументували, що у 2020 році в.о. начальника ГУ Держгеокадастру, зокрема, надав дозвіл на розроблення проекту землеустрою стосовно відведення у власність 26 ділянок загальною площею майже 54 га. Встановлено, що ці землі підлягали передачі у комунальну власність об’єднаній територіальній громаді”, - додали в СБУ.

За цими фактами була відкрита кримінальна справа, слідчі оголосили підозри керівнику обласного Держгеокадастру, колишньому в.о. начальника Головного управління, начальнику одного із відділів та інженеру землевпоряднику.

Нагадаємо, в Ужгороді заступника мера затримали через п’яне водіння, він намагався сховатися від патрульних, щоб уникнути перевірки на вміст алкоголю в крові.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики