UA | RU
15 вересня 2020, 11:47

Підстав для вручення підозри "слузі народу" Юрченку недостатньо - Венедіктова

Вона заявила, що проти чинних нардепів порушено декілька кримінальних справ
Вона заявила, що проти чинних нардепів порушено декілька кримінальних справ
Фото: УНІАН

У справі про підозру в корупції народного депутата від “Слуги народу” Олександра Юрченка поки що немає встановленого факту використання службового становища та одержання хабара.

Про це заявила генпрокурорка Ірина Венедіктова під час виступу в парламенті, передає RegioNews.

Вона запевнила, що нікого не буде покривати, і якщо є доведений склад злочину, конкретного депутата буде притягнуто до відповідальності.

В цій державі іде декілька справ по багатьом народним обранцям... Може скластися враження, що генеральний прокурор намагається когось захистити, відбилити – ні, я нікого не буду покривати. Якщо є склад злочину, то конкретного депутата буде притягнуто. Я можу назвати прізвище - це народний депутат Олександр Юрченко. Людина з особливим процесуальним статусом", - заявила Венедіктова.

Вона також додала, що без встановлення факту використання службового становища та факту одержання хабаря повідомити про вчинення злочину неможливо.

Єдиними фактичними обставинами, які можна назвати доведеними, є факт обговорення внесення змін до законодавства, прийняття підготовлених пропозицій змін, обіцянка нардепа передати їх на опрацювання юриста", - сказала Венедіктова.

Також генпрокурорка зазначила, що 14 вересня отримала лист від керівництва НАБУ з підозрою для народного депутата, але без матеріалів кримінального провадження.

Ми готові вивчити матеріали кримінального провадження, якщо буде достатньо підстав повідомити про підозру – я це зроблю і повідомлю", – заявила вона.

Нагадаємо, 13 вересня нардеп Гео Лерос повідомив, що НАБУ затримала на хабарі помічника депутата Олександра Юрченка, який взяв перші $13 тисяч з $200 тисяч, які передбачалися нардепу за законопроект, пов'язаний з побутовими відходами.

14 вересня стало відомо, що нардеп Юрченко добровільно покидає фракцію "Слуга народу", він написав відповідну заяву.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...