UA | RU
18 березня 2021, 17:56

"Не айкос-френдлі": Стефанчук запропонував заборонити курити в стінах парламенту

Так він відреагував на скаргу нардепа від ОПЗЖ, якому "смердить"
Так він відреагував на скаргу нардепа від ОПЗЖ, якому "смердить"
Фото з відкритих джерел

Перший віцеспікер ВР закликав нардепів  використовувати айкоси для куріння лише у відведених для цього місцях, посилаючись на «повагу до прав людини».

Про це перший віцеспікер Верховної Ради Руслан Стефанчук сказав сьогодні на засіданні парламенту, передає RegioNews.

Нардеп від "Опозиційної платформи – За життя” Олександр Лукашев у своєму виступі повідомив, що начебто біля входу до сесійної зали ВР "знепритомнів поліцейський” - тому що він задихається від "того штину від IQOSів".

Там у кулуарах неможливо знаходитися. І поліцейський звернувся до мене як до народного депутата з проханням озвучити цю ситуацію. Бо він не може далі виконувати свої професійні обов’язки, – поскаржився Лукашев, закликавши Стефанчука "зробити оголошення”.

Також Лукашев поскражився на те, що "журналісти з неопозиційних ЗМІ... створили неможливу атмосферу в чоловічому туалеті".

Стефанчук висловив цілковиту згоду з Лукашевим щодо айкосів, але не відреагував на "атмосферу в чоловічих туалетах".

Ви абсолютно правильно сказали. Хочу звернутися до апарату Верховної Ради, до народних депутатів: Верховна Рада не є IQOS Friendly, тому я дуже прошу використовувати їх лише у відведених місцях, – наголосив Стефанчук

Він також запевнив, що буде дуже вдячний за це нардепам, "тому що повага до прав людини починається з того, що ми створюємо необхідні можливості".

Борці права користувачів IQOSів, яких чимало в Раді і в ОП, у дискусію не вступали.

Довідка

IQOS ("айкос”) – система нагрівання тютюну. Під час роботи приладу відбувається нагрівання пресованого тютюнового продукту і виділення аерозолів, що містять нікотин та інші хімічні речовини, які споживаються курцями шляхом вдихання.

16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
28 березня 2024
Гроші чи армія: скільки потрібно буде заплатити, щоб мати "економічну бронь" від мобілізації
"Бронь" за податки. Бізнес підтримує, військові експерти вбачають серйозні ризики