UA | RU
23 березня 2021, 13:33

У Київраді ініційовано створення комісії, що боротиметься з незаконною торгівлею в столиці

Існуючі механізми боротьби із нею недостатньо ефективні, вважають у Київраді
Існуючі механізми боротьби із нею недостатньо ефективні, вважають у Київраді

Таку пропозицію на засіданні міжфракційного об’єднання «Успішний Київ» висунув його голова, депутат Київської міської ради, голова Постійної комісії з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою Владислав Трубіцин.

Про це повідомляє пресслужба голови об’єднання, депутата Владислава Трубіцина, передає RegioNews.

До складу комісії мають увійти голови департаментів промисловості та підприємництва, міського благоустрою, містобудування і архітектури, земельних ресурсів, районних адміністрацій, представники Національної поліції та депутати Київської міської ради. На думку Владислава Трубіцина, проблема протиправної торгівлі набула великих масштабів, а існуючі механізми боротьби – недостатньо ефективні.

"Я розпочав роботу з благоустрою столиці та звільненню Києва від протиправної торгівлі. Вже було демонтовано незаконну газову заправку на Оболоні та стихійний ринок на вулиці Електротехнічній. Але у Києві це масове явище. Тому ми об’єднуємо свої зусилля для наведення порядку і пропонуємо створити постійно діючу комісію, яка займатиметься пошуком незаконних споруд та їхнім демонтажем, а також – ліквідацією протиправної торгівлі", – заявив голова об’єднання Владислав Трубіцин.

Під час онлайн-засідання міжфракційного об’єднання "Успішний Київ" депутати ухвалили ще низку важливих рішень. Євгенія Кулеба, член об’єднання та секретар Постійної комісії Київради з питань екологічної політики, ініціювала створення інтерактивної мапи зелених насаджень Києва.

Такий ресурс дозволить отримати повну інформацію про вік, розміри, стан дерев та інших зелених насаджень. І комунальні підприємства зможуть приймати рішення на основі аналітики, а не з оціночних суджень", – повідомила Кулеба.

Член міжфракційного об’єднання Ксенія Семенова підтримала свою колегу і повідомила, що у плані роботи комісії з цифрової трансформації на поточний рік є розробка мапи дерев за участі КО "Київзеленбуд", департаменту інформаційно-комунікаційних технологій та управління екології та природних ресурсів КМДА.

Також члени МФО обговорили проведення аудиту комунальних підприємств Києва. Окрім депутатів, з доповідями щодо проміжних результатів аналітики цих підприємств виступили представники громадських організацій "Ейдос" і "Антикорупційний штаб".

Залучення громадськості до таких проєктів вкрай важливе. Разом ми ефективніше та швидше отримаємо результат", – наголосив Владислав Трубіцин.

Члени міжфракційного об’єднання також ухвалили рішення щодо звернення до Кабінету міністрів з приводу внесення змін до законодавства у сфері праці, пов’язаних з викликами пандемії COVID-19. Член міжфракційного об'єднання Алла Шлапак зазначила, що в умовах карантину необхідно запровадити можливість роботи з дому та віддаленої роботи.

"Зараз закриють дитячі садки, школи. В таких умовах більшості батьків не лишається альтернатив роботі з дому, проте, сьогодні законодавство взагалі не визначило таку норму. Ми маємо дати таку можливість людям, інакше – ніяка медична система не витримає такої кількості хворих", – повідомила Шлапак.

Окрім того, депутати одностайно підтримали необхідність передачі будівлі Гостинного двору на баланс міста. Депутат Михайло Присяжнюк заявив, що вже 15 років будівлю намагаються присвоїти різні особи, в той час як вона стоїть без даху та повільно руйнується.

Моя позиція однозначна – будівля має бути передана місту. Київ повинен відновити її. Ця будівля – важлива пам’ятка історії, і не можна допустити, щоб вона була зруйнована або з неї зроблять жахіття. Гостинний двір – місту Києву!", – наголосив Присяжнюк.

Як повідомлялося, депутати з "Успішного Києва" проведуть аудит комунальних підприємств та наводитимуть порядок з МАФами. На думку депутатів, кількість комунальних підприємств у Києві – величезна, а ефективність їхньої роботи – вкрай низька.

Нагадаємо, що міжфракційне об‘єднання "Успішний Київ" було створено на пленарному засіданні Київської міської ради 11 лютого. До його складу увійшли 30 депутатів.

24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
05 квітня 2024
Є-кабінет військовозобов'язаного, армія з 25 років і зміни для обмежено-придатних: що потрібно знати про нові правила мобілізації
Поки Верховна Рада готується розглядати в другому читанні законопроєкт про посилення мобілізації, днями президент підписав кілька вже проголосованих законів, які також вносять зміни до мобілізаційного...
У Харкові частково відновили роботу зруйнованої телевежі
25 квітня 2024, 09:45
На Дніпропетровщині внаслідок російської атаки пошкоджений газопровід
25 квітня 2024, 09:20
У Німеччині відповіли, чи позбавлятимуть чоловіків з України статусу біженців
25 квітня 2024, 08:54
Українській бійці знищили ЗРК "Бук-М1", який готувався до пуску ракет
25 квітня 2024, 08:42
Окупанти обстріляли з артилерії громаду на Миколаївщині: наслідки
25 квітня 2024, 08:30
Росіяни атакували Черкащину: пошкоджений об'єкт інфраструктури, є постраждалі
25 квітня 2024, 08:22
За добу – 104 боєзіткнення: дані Генштабу про ситуацію на фронті та втрати окупантів
25 квітня 2024, 08:09
У СБУ показали, як "відключають" російські комплекси спостереження та засоби РЕБ
25 квітня 2024, 06:10
В полі на Харківщині знешкодили близько 250 протипіхотних мін
25 квітня 2024, 03:54
ВРУ підтримала розмитнення авто в Дії: деталі
25 квітня 2024, 03:00