UA | RU
29 червня 2021, 11:46

Михайло Добкін: Я не розумію, як можна будувати бегемотник за 200 млн, коли нічого немає в лікарнях

Не можна в розпал пандемії COVID-19 витрачати 2,5 млрд грн на зоопарк, в той час як лікарні Харкова потребують реконструкції, кисневих установок, нормального харчування

Про це під час спілкування з харків'янами на відкритті двох нових локацій "ДОБКІН ХАБ", заявив міський голова Харкова в 2006-2010 роках, лідер громадської організації "Наш Дім - Харків" Михайло Добкін.

"Я люблю тварин, у мене чотири собаки вдома, у мене три кота, у мене черепаха, папуга божевільний, кричить як різаний, але я його терплю. Але я не розумію, як сьогодні можна будувати бегемотник за майже 200 млн грн, коли у нас в лікарнях – ні кисню, ні постільної білизни, ні харчування нормального людям, нічого немає", – заявив Добкін.

Політик зазначив, що віддавати 2,5 млрд грн на зоопарк – не своєчасно. "Це, звичайно, красива картинка, там можна постояти, розповідати, так, буде супер ... але не під час же пандемії! Цих коштів вистачило б відреставрувати, відремонтувати і оснастити, ну нехай не повністю, але хоча б частково модернізувати всі лікарні міста", – сказав він.

Добкін підкреслив, що вміти розставляти пріоритети – завдання мера міста: "Куди спрямувати свої зусилля – побудувати ще один тераріум для гадюк або зробити підземний перехід в тому місці, де машини часто збивають людей. Ось таке завдання мера. Пріоритети від малого до великого. Він повинен бачити, куди Харків буде розвиватися в найближчі 10-15 років".

Він нагадав, що медична система Академіка Семашка сьогодні в Харкові повністю зруйнована. Ця система "була неідеальна, але дозволяла людям лікуватися". "Сьогодні ми не можемо говорити, що завтра все зміниться і у людини буде стільки грошей, що йому вистачить і на комуналку, і на харчування, і на життя, і на лікування", - зазначив Добкін, додавши, в Харкові потрібно створити власні потужні центри з діагностики населення. "Прерогатива міста - створити умови для лікарів, для людей. Якщо на ранній стадії правильно поставлений діагноз, то багато хвороб можна вилікувати", - сказав Добкін.

"Якщо запущена діагностика або людину лікують не від того, що потрібно, то і результат буде плачевним. На мій погляд, у місті має бути три великих діагностичних центри. А четвертий центр зробити дитячим", - підкреслив він.

Нагадаємо, 28 червня у Харкові громадська організація "Наш Дім - Харків" та її лідер, Харківський міський голова у 2006-2010 роках Михайло Добкін відкрили два міські простори з новою філософією комунікації з харків'янами "ДОБКІН ХАБ".

19 червня, громадська організація "Наш Дім - Харків" та її лідер Михайло Добкін відкрили перші три локації з новою філософією комунікації з харків'янами "ДОБКІН ХАБ".

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
ДТП у Броварах: відео моменту збиття людей та коментар поліції
26 квітня 2024, 21:10
Голова Броварської РДА, який пʼяним збив людей на переході, буде звільнений, – ОВА
26 квітня 2024, 20:29
У Броварах п’яний голова РДА збив натовп людей
26 квітня 2024, 20:10
Росіяни активно штурмують на Новопавлівському та Авдіївському напрямках, – Генштаб
26 квітня 2024, 19:58
Окупанти здійснили майже 20 атак на Нікопольщину: наслідки
26 квітня 2024, 19:38
Кличко показав евакуацію лікарень у Києві
26 квітня 2024, 19:16
БМП, БТР та 9 окупантів: ССО показали, як знищують росіян на Донеччині
26 квітня 2024, 19:00
У Луцьку 14-річного хлопця уразило струмом на даху вагона: він помер у лікарні
26 квітня 2024, 18:54
Дуже високий рівень небезпеки: росіяни вивели у Чорне море два підводні ракетоносії
26 квітня 2024, 18:33
Росіяни видихнуться, саме в цей час у нас буде шанс наступати, – військовий експерт
26 квітня 2024, 18:20