21.05.2019, Вівторок, 08:41

USD 26.0000

RUB 0.3920

EUR 29.0000

Київ

+17°
C

Новини »

Повідомлення про помилку

Notice: Undefined offset: 0 в main_preprocess_views_view_fields() (рядок 174 із /var/www/html/regionews.ua/web/sites/all/themes/main/template.php).

Регіональні новини »

Фотоподія »

Відео »

У 17 господарствах Уманщини провели аналіз ґрунтів

08 серпня 2018

У ґрунтах Уманського району вже тривалий час спостерігається зменшення кількості органічної речовини та поживних речовин. Вапнування потребує понад 44 тисячі гектарів орних земель. Понад 37% ґрунтів мають підвищену кислотність. 

Середній гектар ріллі на Уманщині щороку втрачає 420-480 кг/га органічної речовини (гумусу), 41-54 кг/га калію, 21-24 кг/га фосфору та 12-16 кг/га кальцію. 

«Зростання кислотності ― вагомий фактор деградації ґрунту, що веде до втрати структурності, змиву й розмиву схилових площ та зменшення ефективності азотних добрив. Щоб уберегти ґрунти від деградації потрібно їх повністю забезпечити органічною речовиною шляхом приорювання максимальної кількості соломи, бадилля кукурудзи, соняшника тощо», ― зазначається на сайті Уманської районної державної адміністрації.

Агрохімічний аналіз ґрунтів у господарствах Уманського району проводиться один раз в п’ять років. Цьогоріч контролем ґрунтів на території району займається Черкаська філія державної установи «Інститут охорони ґрунтів України».

«Станом на 5 серпня 2018 року обстеження земель проведено в 17 господарствах району на площі 17 тис. га. Аналіз ґрунтів проводиться за рахунок господарств 50% та державного бюджету 50%», ― повідомили в Уманської райдержадміністрації.

Варто зазначити, що станом на 1 листопада 2017 року в Уманському районі налічувалося 81 діюче фермерське господарство.