UA | RU
15 березня 2021, 17:26

Справа "ПриватБанку”: НАБУ і САП вручили підозри ще трьом особам

До кримінальної відповідальності в обох епізодах цієї справи притягнули вже п’ятеро осіб
До кримінальної відповідальності в обох епізодах цієї справи притягнули вже п’ятеро осіб
Фото: із відкритих джерел

15 березня Національне антикорупційне бюро (НАБУ) та Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру у розтраті 8,2 млрд грн трьом колишнім топ-чиновникам "Приватбанку".

Про це повідомляє пресслужба НАБУ, передає RegioNews.

Як розповіли у відомстві, мова йде про колишніх голову правління "Приватбанку", його заступника і керівника департаменту міжбанківських операцій.

Підозри погодила генеральний прокурор Ірина Венедіктова, у себе в Facebook вона повідомила, що слідство має усі необхідні докази щодо цих осіб.

За даними НАБУ, у грудні 2016 року перед націоналізацією "Приватбанку" його тодішній голова правління розпорядився перерахувати 314,9 млн дол. з кореспондентського рахунку в одному з європейських банків, як погашення заборгованості перед двома компаніями-агротрейдерами.

Для прикриття фактичної розтрати коштів "ПриватБанку" і надання вигляду законності цій злочинній схемі колишні високопосадовці банку підробили банківські документи та провели фіктивне кредитування пов'язаної з банком юридичної особи. Таким чином цю особу зробили боржником саме на ту суму, яку вивели через погашення акредитивів іншим компаніям”, - йдеться в повідомленні.

В НАБУ додали, що цей епізод є другим у всій злочинній діяльності топ-менеджменту "Приватбанку". Перший стосувався схеми з виведення майже 140 млн грн через підконтрольну колишнім бенефіціарам фінустанови страхову компанію.

Загалом на сьогодні до кримінальної відповідальності в обох епізодах притягнуто п’ятеро осіб: колишній голова правління банку, два його заступники та два керівники департаментів.

На майно підозрюваних осіб накладено тимчасовий арешт для відшкодування завданих збитків, досудове розслідування триває.

Нагадаємо, 22 лютого у Борисполі посадили літак, щоб затримати топ-фігуранта справи "Приватбанку". Повідомляється, що Володимир Яценко хотів утекти на приватному літаку у напрямку Відня. Завдяки зусиллям керівника групи детективів та Директора НАБУ, які звернулися до Державіаслужби, літак здійснив посадку в аеропорту "Бориспіль", після чого правоохоронці розпочали слідчі дії - експосадовця затримали в порядку ст. 208 КПК України.

Також генпрокурор Венедіктова повідомила, що кільком колишнім топ-менеджерам "Приватбанку” підписано підозри. Підозру ексзаступнику голови банку погодили після проведення експертного дослідження завданих збитків.

17 травня 2024
Квартирне питання: де українці купують найбільше житла і чому у Києві більше не придбати дешевих осель
Повномасштабна війна позначилась на усіх сферах життя в Україні. Не став виключенням і ринок нерухомості, адже ситуація на ньому сьогодні вкрай відрізняється від тієї, що була до 24 лютого 2022 року. ...
09 травня 2024
Тариф на світло: на скільки та коли може зрости
Ще після закінчення опалювального сезону в медійному просторі все частіше почали точитися розмови про підвищення тарифів на електроенергію для населення. Наразі до цих обговорень підключилися також оф...
26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
Усик — абсолютний чемпіон світу з боксу у надважкій вазі: найяскравіші моменти бою з Ф'юрі
19 травня 2024, 10:29
Обстріли Харківщини: за добу отримали поранення 11 мирних жителів регіону, одна людина загинула
19 травня 2024, 10:16
ЗСУ вночі знищили над Україною майже 40 "шахедів": ППО працювала у восьми областях
19 травня 2024, 09:56
Напад на співробітника ТЦК на Дніпропетровщині: коментар поліції
18 травня 2024, 20:05
Кількість постраждалих внаслідок авіаудару по Харкову зросла
18 травня 2024, 18:39
На Дніпропетровщині чоловік із ножем напав на військового з ТЦК
18 травня 2024, 17:49
На Дніпропетровщині збили російську ракету
18 травня 2024, 16:57
У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл: є загиблі
18 травня 2024, 16:30
Удар по житловому сектору Харкова: є руйнування, п'ятеро поранених
18 травня 2024, 15:40
Російська армія обстріляла касетними боєприпасами Слов’янськ
18 травня 2024, 15:39