UA | RU
25 вересня 2023, 15:46

СБУ затримала наркоторговця, який намагався ввезти в Україну кокаїн у шлунку

фото: СБУ

Співробітники Служби безпеки України зупинили спробу латиноамериканських наркокартелів встановити канал контрабанди кокаїну в Україну. Спецслужби заарештували на кордоні наркокур'єра, який перевозив у своєму шлунку кокаїн на суму 3,5 мільйона гривень із Латинської Америки

Про це повідомляє RegioNews з посиланням на СБУ.

Повідомляється, що для непомітного перевезення наркотику через кордон злочинці поміщали його в спеціальні капсули, які потім ковтали. В одному переході наркокур'єр міг перевозити у шлунку до пів кілограма кокаїну вартістю близько 3,5 мільйона гривень.

При цьому контрабандний маршрут включав транзит через кілька європейських країн, після чого наркотики доставляли до Одеси для подальшого продажу.

СБУ також повідомляється, що учасники цієї незаконної діяльності регулярно отримували значні прибутки. Слідство встановило, що організацією злочинної діяльності займалася представниця кримінального світу Сумщини у співпраці із співучасником, який вирушив до однієї з країн Латинської Америки.

Там чоловік встановив зв'язки з місцевими наркоторговцями, набував кокаїну та відправляв його своїм партнерам в Україну. Зокрема, один із мешканців Одеси отримував контрабандний товар та займався пошуком дилерів для його продажу.

"Для перевезення наркотиків з-за кордону фігуранти регулярно залучали наркокур'єрів, які отримували свій "відсоток" з кожної партії "товару". Таких "перевізників" підшукували серед осіб, які звільнялися від призову і могли вільно перетинати кордон", — йдеться у повідомленні.

У ході операції співробітники СБУ на митній посаді затримали одного з учасників наркоугруповання, який намагався завезти до України майже пів кілограма кокаїну. Після цього було затримано ще двох учасників злочинної групи — організатора наркотрафіку та його співучасника з Одеси, які підготували зустріч з кур'єром.

Раніше повідомлялось, що в Одесі 17-річний юнак продав два пакетики з таблеткою екстазі (MDMA) та амфетаміном 14-річній дівчинці. Згодом неповнолітню школярку госпіталізували до лікарні, де вона померла через отруєння наркотичними речовинами.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності
Харківщина продовжує потерпати від обстрілів: дані від ОВА про наслідки нових ударів ворога
01 травня 2024, 09:33
На Запоріжжі протягом доби зафіксували майже 400 російських ударів
01 травня 2024, 09:14
Херсонщина: ворожі снаряди поцілили у вежу мобільного зв'язку та магазин
01 травня 2024, 08:54
СБУ проводить перевірки громадян у центрі Києва
01 травня 2024, 08:25
Били "Градами" і артилерією: у Дніпропетровській ОВА повідомили про наслідки нових обстрілів
01 травня 2024, 08:18
Нічний удар балістикою по Одесі: оприлюднено відео з місця влучання
01 травня 2024, 08:03
Ситуація на фронті 1 травня: у Генштабі ЗСУ назвали найгарячіші напрямки
01 травня 2024, 07:39
Вночі над Україною бачили яскравий зелений спалах — що відомо
01 травня 2024, 06:27
Морпіхи показали, як знищили розрахунок БПлА окупантів
01 травня 2024, 06:02
СБУ затримала хакерів, які створювали фейкові сторінки Малюка та Буданова
01 травня 2024, 05:04