UA | RU
29 вересня 2024, 15:11

Росіяни атакували Донеччину авіабомбами і ракетами: є жертви та поранені

фото: Нацполіція

За минулу добу правоохоронці зафіксували 2 849 російських обстрілів лінії фронту та житлового сектору Донеччини. Через ворожі атаки троє людей загинули, 14 мирних мешканців, серед яких дитина, дістали поранення

Про це повідомила пресслужба Національної поліції в Донецькій області, передає RegioNews.

Вчора під ворожими ударами опинилися 16 населених пунктів:

  • міста Добропілля, Костянтинівка, Краматорськ, Покровськ, Сіверськ, Слов’янськ;
  • селище Водянське;
  • села Костянтинопольське, Маркове, Олександро-Калинове, Олександропіль, Осикове, Петрівка, Святогорівка, Сонцівка, Ясенове.

Російські загарбники пошкодили 71 цивільний об’єкт - 28 житлових будинків, підприємства, адмінбудівлі, заклади освіти, магазин, готель, гараж, ферму, цех, критичну інфраструктуру, автотранспорт, газопровід, ЛЕП.

"На Ясенове росія скинула авіабомбу "ФАБ-250" з модулем УМПК – загинуло три цивільні особи, одна травмувалась. Пошкоджено 4 приватні оселі, магазин, автомобілі", — йдеться у повідомленні.

Також протягом минулої доби:

  • По Добропіллю окупанти вдарили п’ятьма ракетами із ЗРК "С-300" - поранено дев’ять людей, серед них дитина. Руйнувань зазнали приватний та вісім багатоквартирних будинків, заклад освіти, адмінбудівля, готель, гараж.
  • На Слов’янськ війська РФ спрямували сім бомб "УМПБ Д-30 СН" - поранили цивільну особу, пошкодили об’єкти критичної інфраструктури.
  • Внаслідок артилерійських обстрілів травмовано людину в селі Костянтинопольське, ще одну - в Петрівці.
  • У Сіверську внаслідок удару дрону поранено цивільну особу, пошкоджено автомобіль.
  • По Костянтинівці росіяни вдарили двома керованими авіабомбами та БПЛА – руйнувань зазнали приватна оселя, транспорт, об’єкт критичної інфраструктури.
  • Внаслідок обстрілу Покровська авіабомбою "ФАБ-250" з модулем УМПК постраждали два приватні будинки та заклад освіти.
  • Краматорськ зазнав двох ракетних ударів із ЗРК "С-300" - пошкоджено шість осель, підприємство.
  • На Олександро-Калинове російські війська скинули "ФАБ-250" з модулем УМПК, руйнувань зазнали приватний будинок, адмінбудівля та газопровід.

За фактами порушення законів та звичаїв війни правоохоронці відкрили кримінальні провадження.

Нагадаємо, у суботу, 28 вересня, війська РФ обстріляли крамницю в селі Ясенове на Донеччині. Внаслідок ворожої атаки поранення отримав мирний житель, загинула продавчиня та покупець.

27 вересня 2024
Ринок вакансій в Україні: що потрібно вміти для зарплатні 20-30 тис. грн і де платять по 60 тис. грн
Днями Мінфін опублікував дані про розмір заробітних плат серед чиновників різноманітних державних відомств. Наприклад, середня зарплата працівників Нацкомісії з держрегулювання сфери енергетики і кому...
20 вересня 2024
План перемоги від Зеленського: чи принесе він мир у 2025 році?
Президент Володимир Зеленський заявив, що в нього вже є готовий план перемоги у війні з Росією. Наступного тижня він його представить Президенту США Джозефу Байдену, Конгресу, а також двом кандидатам ...
19 вересня 2024
Жорстоке зґвалтування підлітка на Полтавщині: хто та як намагався зам'яти справу
Україну сколихнули новини з невеличкого селища Котельва на Полтавщині, де місцеві підлітки палицею зґвалтували 12-річного хлопчика. Причому все це було записано на відео і надалі розповсюджено у соціа...
16 вересня 2024
МВС планує запровадити тотальний відеонагляд: чи варто хвилюватися українцям
До порядку денного Верховної Ради було включено законопроєкт про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки. У суспільстві це вже викликало певний резонанс, оскільки, мовляв, усі громадяни...