UA | RU
08 березня 2024, 00:54

Стефанчук може піти з посади голови Верховної Ради, — ЗМІ

фото: t.me/verkhovnaradaukrainy

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук може очолити в майбутньому Конституційний Суд. Наприкінці минулого місяця президент Володимир Зеленський запустив роботу конкурсної комісії для відбору кандидатури на посаду

Про це пише "Главком”, передає RegioNews.

Як зазначається, протягом місяця охочі отримати посаду в Конституційному Суді – юристи, судді, викладачі-правники та представники правоохоронних органів – мають змогу подати свою кандидатуру на конкурс і перевірити власні сили.

Сама ж посада голови Конституційного Суду стане вакантною після 29 травня цього року. Наразі ж обов’язки голови виконує Сергій Головатий. 29 травня йому виповниться 70 років і його повноваження будуть автоматично складені.

"Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук розглядає варіант переходу на посаду голови Конституційного Суду. І саме нині відкривається вікно можливостей для реалізації цього задуму”, – розповіли виданню кілька високопоставлених співрозмовників з різних владних інституцій.

Водночас нардеп Федір Веніславський, який раніше був представником президента в КС, описує Стефанчука як креативну людину з думками та ідеями високого рівня.

"Хоча він і не фахівець у галузі конституційного права, а спеціаліст у галузі цивільного права, його пізнання, думки і креативні ідеї щодо розуміння конституційно-правової матерії – на дуже високому рівні. Якщо він ухвалить рішення і пройде всі процедури, а дорадча група експертів рекомендує президенту і він його призначить, тоді це буде один із найпотужніших суддів Конституційного суду”, – вважає експредставник президента в Конституційному Суді.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що президент України Володимир Зеленський погодив кандидатуру Валерія Залужного на посаду Надзвичайного і Повноважного Посла України в Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності