UA | RU
17 березня 2024, 16:46

Росіяни обстріляли Сумську область, є руйнування

Фото: Facebook

Росіяни обстріляли Ворожбу Сумської області та влучили у приватне підприємство

Як інформує RegioNews, про це "Суспільному" повідомив голова Ворожбянської громади Андрій Дружченко.

"Перший обстріл був о 11:50, другий о 12:20. Спочатку вдарили з "градів”, другий раз вдарили з артилерії. Пошкоджено промислове підприємство, також понівечено до шести житлових будинків. У людей повилітали вікна, пошкоджені дахи. Поранених та загиблих, на щастя немає. Влада надає всю необхідну допомогу", - йдеться у повідомленні.

Крім того, з трьох громад Шосткинського району на Сумщині планують евакуацію всіх дітей з сім'ями.

Також рятувальники Сумщини допомагають евакуюватися жителям прикордоння.

"17 березня в селищі Велика Писарівка рятувальники вкотре долучились до проведення евакуації цивільного населення, яке проживає в прикордонних населених пунктах", - йдеться у повідомленні.

Після проведення оповіщення, рятувальники допомогли громадянам разом із особистими речами розміститись в евакуаційному транспорті.

Як розповіли в Нацполіції, окупанти завдали ударів ракетами, авіабомбами та БпЛА, разом з тим гатили з артилерії, мінометів, гранатометів та реактивних систем залпового вогню. Загалом нараховано 383 удари.

Через обстріли зазнали пошкоджень чотири багатоквартирних та 18 приватних житлових будинків, лікарня, ліцей, три господарських приміщення, два гаражі, два ангари та адміністративна будівля підприємства, автомобіль.

Нагадаємо, 17 березня російські війська знищили центр селища Велика Писарівка Сумської області. Місцевих жителів закликали евакуюватися.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності