UA | RU
27 грудня 2023, 18:46

Правоохоронця з Київщини засудили до 5 років ув'язнення за смертельну ДТП

Фото: pixabay.com

Суд визнав винним та призначив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 5 років колишньому правоохоронцю, який в стані алкогольного сп’яніння скоїв смертельну ДТП

Як інформує RegioNews, про це йдеться у повідомленні пресслужби Державного бюро розслідувань.

Також суд призначив обвинуваченому виплатити моральну шкоду двом потерпілим загальною сумою 1,3 млн гривень та позбавив його права керувати транспортним засобом строком на 6 років.

Встановлено, що правоохоронець у червні 2023 року сів за кермо автомобіля у стані алкогольного сп’яніння. Разом з ним в авто перебували троє знайомих.

Ввечері на автодорозі Київ-Одеса в Білоцерківському районі Київської області він втратив керування, його автомобіль виїхав з дороги та зіткнувся з деревом.

Внаслідок ДТП один з пасажирів – 26-річний чоловік – загинув на місці пригоди, ще двоє пасажирів отримали чисельні тілесні ушкодження, забої, переломи та струс мозку.

У крові водія було виявлено 1,74 проміле алкоголю.

Правоохоронця визнано винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило смерть потерпілого та заподіяло іншим потерпілим тілесні ушкодження (ч. 3 ст. 286-1 КК України).

Раніше повідомлялось, що у Києві на Бориспільському шосе сталося смертельне ДТП. Загинула подружня пара, а двоє малолітніх дітей травмувались.

26 квітня 2024
Вища освіта по-новому: до чого тепер готуватися студентам
Днями Верховна Рада прийняла закон, що покликаний удосконалити освітній процес для здобувачів вищої освіти в українських вишах. Загалом чиновники запевняють, що з прийняттям цього закону, усі вищі нав...
24 квітня 2024
Військовий експерт Іван Киричевський: росіяни не чекають травня чи червня, вони вже наступають
Експерт військового порталу Defence Express Іван Киричевський розповів в інтерв’ю RegioNews, де зараз найгарячіше на фронті, чи можливий великий наступ України і що для цього потрібно, а також чи пере...
16 квітня 2024
Зустріч із Папою Римським та повні буси гуманітарки: як італійський благодійник допомагає прифронтовій Харківщині
З початком повномасштабної війни українці не на словах відчули турботу зі сторони європейських друзів. Країни ЄС радо приймали українських жінок з дітьми, а до самої України все частіше почали приїждж...
11 квітня 2024
Заборона їздити на авто, скасування дембеля, обов’язкова ВЛК: що прописано в ухваленому законі про мобілізацію
Які зміни очікують на військовозобов’язаних, коли закон про посилення мобілізації набуде чинності